Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013


<p>Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.</p>

Heb je ook een vraag over werk? Mail dan je vraag, met je naam, leeftijd en woonplaats naar regine@dekrachtcentrale013.nl.

(Foto:)
Vraag & Arbeid

Vraag en Arbeid door De Krachtcentrale 013

TILBURG - In samenwerking met De Krachtcentrale 013 verschijnt deze rubriek, waarin vragen over werk worden beantwoordt. Deze week de vraag van Joost (23 jaar): Ik heb mijn HBO Social Work afgerond. Het valt niet mee om een betaalde baan in mijn vakgebied te vinden, de concurrentie is pittig en vaak vragen ze enige jaren werkervaring. Hoe kom ik er tussen?

Beste Joost, 

dit is voor veel jongeren een uitdaging. Je kunt de zoektocht omdraaien: zoek naar organisaties waar je zélf graag zou werken. Bestudeer de website. Kijk in je vrienden en kennissenkring en Linkedin: misschien ken je via via al mensen die daar werken? Wie weet kun je een start maken als vrijwilliger? Zo doe je werkervaring op en krijg je een beter beeld van de praktijk én van jezelf in je nieuwe vak. Is iedereen die je kent al op de hoogte van het feit dat je een baan zoekt? Via je netwerk een baan vinden, gaat vaak sneller. Is je financiële nood hoog en moet je zo spoedig mogelijk geld verdienen? Kijk dan naar mogelijkheden voor tijdelijk (part-time) werk. De huidige coronatijd biedt hiervoor soms verrassende mogelijkheden. En je zult de eerste niet zijn die via een tijdelijke baan op een mooie passende baan op niveau terecht komt. 

Veel succes! 

-Regine Griep

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Naar welke rubriek blader jij direct als je Stadsnieuws leest?Reageren!