Geen uitreiking Gouwe Peerke op ‘zijn’ sterfdag


<p>Schrijvers Elle van Lieshout en Erik van Os bij het standbeeld van Peerke Donders in het Wilhelminapark. Tijdens de fotosessie werden we aangesproken voor een voorbijganger uit Suriname.</p>

Schrijvers Elle van Lieshout en Erik van Os bij het standbeeld van Peerke Donders in het Wilhelminapark. Tijdens de fotosessie werden we aangesproken voor een voorbijganger uit Suriname.

(Foto: Gerard Sanberg)

Geen uitreiking Gouwe Peerke op ‘zijn’ sterfdag

TILBURG - De uitreiking van het Gouwe Peerke op donderdag 14 januari gaat niet door. Het bestuur achter de prijs voor menslievende Tilburgers vindt de eventuele winnaar niet de aandacht zou krijgen dat bij het winnen van de wisselbokaal en geldprijs hoort.

“We zijn tot de conclusie gekomen dat de huidige omstandigheden ervoor zorgen dat wij de prijs en de genomineerden voor het Gouwe Peerke dit jaar niet het podium kunnen bieden dat zij verdienen”, laat het bestuur weten. De uitreiking die altijd op de sterfdag van Peerke gehouden wordt in het Peerke Donders Paviljoen, valt namelijk in de door de overheid opgelegde lockdown. Dat maakt het onmogelijk om met een grote groep samen te komen. “Wij zien het als een vanzelfsprekende verantwoordelijkheid om de RIVM-regels te respecteren en ieders gezondheid als hoogste prioriteit te beschouwen”, legt het bestuur van Stichting Gouwe Peerke uit. “Op een later moment besluiten we of en in welke vorm de uitreiking alsnog in 2021 kan plaatsvinden. Lukt dit door de omstandigheden niet, dan schuiven we de uitreiking door naar 2022.”

Kandidaten voor de titel konden tot eind november worden aangemeld voor de Gouwe Peerke. Een jury zou alle inzendingen beoordelen en drie kandidaten voor de titel nomineren. De winnaar zou donderdag 14 januari naast een wisselbokaal een cheque van 1.500 euro ontvangen en de nummers twee en drie elk 500 euro. Die uitreiking is dus tot nader orde uitgesteld. 

Eerdere Gouwe Peerkes waren onder andere De Zonnebloem, Tante Pollewop en Geen Honger in De Wijk, Slachtofferhulp en Maluku Tilburg. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Naar welke rubriek blader jij direct als je Stadsnieuws leest?Reageren!