<p>Wandelen in het bos, altijd een goede manier om in beweging te blijven.</p>

Wandelen in het bos, altijd een goede manier om in beweging te blijven.

(Foto: )

Fit het voorjaar in met kaartenactie van Sportbedrijf Tilburg

TLBURG - Om het nieuwe jaar fit en gezond in te gaan, heeft Sportbedrijf Tilburg een actie opgezet. Met 'Fit het voorjaar in' wil Sportbedrijf met name senioren en mensen met een beperking aansporen om, door middel van een kaartje, af en toe iemand in hun omgeving uit te nodigen die de komende tijd gezellig met hen mee beweegt.

In de kerstvakantie zijn de ‘Meer Bewegen voor Ouderen’ (MBvO) docenten langs de deuren gegaan bij de deelnemers om een pakketje met speciaal ontworpen uitnodigingskaarten af te geven. Het idee is dat zij vervolgens deze kaarten naar iemand in hun omgeving sturen of brengen waarmee ze graag een half uurtje willen bewegen. Denk aan een wandeling met de buurvrouw of binnen fitnessoefeningen doen met kleindochter of kleinzoon. Op de kaart is er ook ruimte om een persoonlijke, leuke, gezellige of complimenteuze tekst te schrijven. Op deze manier hopen het Sportbedrijf Tilburg dat iedereen fit blijft en diverse sociale contacten goed onderhouden blijven.

Beweegmogelijkheden
Wat kunnen onder andere senioren zoal doen om fit te blijven? Er zijn verschillende binnen- en buitenactiviteiten geschikt om met zijn tweeën te doen. Een mooi initiatief wat de afgelopen maanden tot stand is gekomen zijn de speciale beweegvideo’s van Andrew Greenwood en Meta de Zeeuw. Zij hebben een serie beweegoefeningen (op muziek) opgenomen die men zowel staand als zittend in een stoel kan doen. Er zijn ook oefeningen met een fitnesselastiek (of panty) bij. De beweegvideo’s zijn vanaf 11 januari elke dag, om 5 minuten over elk uur, te zien op Omroep Tilburg.

Daarnaast kunnen ouderen gebruik maken van een speciale beweegposter en kunnen ze buiten diverse wandelingen maken, sommigen worden gecombineerd met oefeningen. Op sportintilburg.nl/fithetvoorjaarin staan alle beweegactiviteiten met uitleg en overige beweegtips.

Ook een kaartenpakket ontvangen?
Ken jij mensen voor wie deze actie geschikt is of heb jij ook interesse in een of meerdere pakketten met speciale uitnodigingskaartjes? Deze zijn gratis te bestellen. Mail hiervoor naar caroline.van.noort@tilburg.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden