Eerste coronavaccins in het ETZ, bijna jaar na eerste patiënt


<p>Arts Sabine Wittens was een van de eerste die in het ETZ het coronavaccin kreeg.</p>

Arts Sabine Wittens was een van de eerste die in het ETZ het coronavaccin kreeg.

(Foto: ETZ - Afdeling Fotografie en film - Maria van der Heyden)

Eerste coronavaccins in het ETZ, bijna jaar na eerste patiënt

TILBURG - Ook in Tilburg zijn woensdag de eerste coronavaccins geleverd en zijn de eerste medewerkers van het Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis ingeënt. Bij locatie TweeSteden kwamen ‘s ochtends dozen met Pfizer-vaccins aan, om te verdelen voor alle Brabantse ziekenhuizen.

“Dit is misschien wel het begin van het einde van deze coronapandemie,” zegt een van de medewerkers. “Ik ben trots dat ik hier aan mee mag werken.” Vanmiddag start het vaccineren van zorgpersoneel in de acute zorg, zoals artsen en verpleegkundigen op de spoedeisende hulp, IC en corona-afdelingen. In het ETZ wordt om 14.00 uur de eerste medewerker gevaccineerd.

De eerste prikken
Later die dag zijn, onder toeziend oog van de pers de eerste mensen gevaccineerd tegen het coronavirus. Vijf medewerkers van het ziekenhuis kregen een prik. Onder hen waren Sabine Wittens, arts op de spoedeisende hulp, IC-verpleegkundige Rowan Marijnissen, arts-assistent Vera Lourens, ambulanceverpleegkundige Chiel Baert en verpleegkundige Manon Gerritse.

Jaar na eerste patiënt
Eveline de Bont, lid raad van bestuur Elkerliek ziekenhuis en vicevoorzitter werkgroep Vaccinaties binnen ROAZ Brabant, was bij de eerste prikken die in het Tilburgse ETZ gezet werden. “Vandaag zijn de eerste duizend vaccins aangekomen in Brabant. Ik ben enorm verheugd om te melden dat we aan de slag kunnen met vaccineren. Nog geen jaar eerder werd in dit ziekenhuis de eerste coronapatiënt opgenomen. Het is fijn dat Brabantse zorgverleners uit de acute as inclusief ambulancepersoneel nu dit vaccin kunnen krijgen”, aldus De Bont. 

In totaal werden er woensdag 120 medewerkers van het ETZ geprikt. Donderdag zijn nog eens zeventig personeelsleden aan de beurt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Naar welke rubriek blader jij direct als je Stadsnieuws leest?Reageren!