Wanneer kiezen voor een tuinpoort of dubbele tuinpoort? [aangeboden door MT Hekwerken]


Foto:
aangeboden door MT Hekwerken

Wanneer kiezen voor een tuinpoort of dubbele tuinpoort?

Er zijn heel veel verschillende tuinpoorten waaruit je kan kiezen voor jouw huis en/of tuin. Voordat we gaan kiezen tussen verschillende stijlen zijn er twee verschillende poorten waar je het verschil tussen moet weten. Namelijk een enkele en een dubbele poort. In dit artikel lees je wat het verschil is, maar ook wat hun eigen functies zijn. Hiermee kun je beter een keuze maken voor het kiezen van een tuinpoort voor jouw tuin.

 Waarom een tuinpoort?

Voordat je beslist wat voor poort je wilt is het belangrijk te weten waarom je een tuinpoort wilt hebben. Er zijn verschillende redenen waarom je een tuinpoort wilt (laten) installeren. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat de oude poort aan vervanging toe is, of dat u een nieuw hekwerk heeft laten installeren en daardoor opzoek bent naar een nieuwe poort die hier goed bij past. Wat de reden ook is in dit artikel lees je precies wat je nodig hebt om voor de juiste keuze te gaan. 

Enkele tuinpoort

Een enkele tuinpoort is perfect als je opzoek bent naar een poort voor een wandelpad. Denk hier bijvoorbeeld aan een poort aan de zijkant van het huis die ervoor zorgt dat mensen niet zomaar naar de achterkant van het huis of de tuin kunnen lopen. 

Hiernaast is een enkele tuinpoort betere geschikt voor meerdere locaties omdat deze een stuk kleiner is dan een dubbele poort. Een enkele poort is ook goedkoper dan een dubbele poort, dus een goedkoper alternatief als je niet echt een dubbele poort nodig hebt. 

Dubbele tuinpoort

Een dubbele tuinpoort is ideaal voor een grotere oprit of een breder wandelpad. Een voorbeeld waar een dubbele poort beter benut kan worden is als er bijvoorbeeld een auto achter komt te staan. Dit komt omdat bij een dubbele tuinpoort beide deuren geopend kunnen worden wat zorgt voor een grotere doorgang. Natuurlijk is een dubbele tuinpoort wel grotere aankoop dan een enkele tuinpoort, maar hiervoor krijg je een grotere poort waar je bijvoorbeeld met een auto achter geparkeerd kan staan. Hiernaast geeft een dubbele poort ook een luxere uitstraling dan een enkele poort. 

Conclusie: een enkele poort of toch een dubbele tuinpoort?

Of je nou opzoek bent voor een enkele of dubbele tuinpoort, een tuinpoort is een ideale oplossing voor een luxe uitstraling voor rondom uw huis die er ook voor zorgt dat mensen niet zomaar om uw huis kunnen lopen. Een enkele tuinpoort is ideaal voor kleine situaties waar de ruimte er niet is voor een dubbele poort, bijvoorbeeld een wandelpad. Een dubbele poort kost iets meer maar straalt ook meer luxe uit. Omdat een dubbele poort breder is kan hier bijvoorbeeld een auto achter worden geparkeerd. Dus voordat je op zoek gaat naar een poort is het belangrijk om eerst goed te kijken waar de poort gebruikt voor zal worden. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


Wat vindt u?

Naar welke rubriek blader jij direct als je Stadsnieuws leest?Reageren!