Plannen voor voortgezet vrijeschool in Tilburg krijgen gestalte


Foto: Pixabay

Plannen voor voortgezet vrijeschool in Tilburg krijgen gestalte

TILBURG - Ouders die hun kinderen het voorgezet onderwijs op een vrijeschool willen laten genieten, hoeven hun kroost binnenkort misschien niet meer naar Breda of Eindhoven te brengen. Ouderinitiatief Voortgezet Vrijeschool Onderwijs Tilburg (VVOT) en 2College bekijken samen de mogelijkheden voor voortgezet vrijeschoolonderwijs in Tilburg. 

VVOT en 2College hebben de ambitie om bij voldoende aanmeldingen al vanaf komend augustus te starten met voortgezet vrijeschoolonderwijs voor leerlingen in Tilburg en omgeving met een mavo-havo-vwo-advies. Daarvoor komt de droom van ouderinitiatief VVOT na vijf jaar binnen handbereik. De ouders vinden het belangrijk dat middelbare scholieren in de regio Tilburg kunnen kiezen voor vrijeschoolonderwijs en dat ze daarvoor niet meer naar Eindhoven of Breda hoeven te reizen.

Haalbaarheid onderzoeken
In het nieuwe schoolplan van 2021 heeft 2College ruimte gemaakt om te werken aan een breed palet aan onderwijsmogelijkheden. Daar vindt de school, die nu zes vestigingen heeft in Tilburg, Oisterwijk en Berkel-Enschot, voortgezet vrijeschoolonderwijs goed in passen. De volgende stap is het onderzoeken van de haalbaarheid op onder andere belangstelling, betaalbaarheid en noodzakelijke voorzieningen.

Webinar
Voor belangstellende ouders/verzorgers is er woensdag 10 februari 19.30 uur een webinar. Meer informatie staat op de website van 2College en de website van VVOT.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden