Toch actie in Theaters Tilburg: kunstenaar maakt heldenportretten


<p>Atilla de Hun werkt &nbsp;aan de Heldenketting.</p>

Atilla de Hun werkt  aan de Heldenketting.

(Foto: Simone Michielsen )

Toch actie in Theaters Tilburg: kunstenaar maakt heldenportretten

TILBURG - Theaters hebben de deuren gesloten, tot in ieder geval 10 februari. Toch brandt er licht boven de entree van Theaters Tilburg. Stadskunstenaar Atilla de Hun is in de Jacques de Leeuwzaal getrokken. Hij gaat hier de komende weken hard aan het werk om 50 helden portretten te realiseren voor de Heldenketting van Tilburg. 

De Heldenketting is een project van Het Zuidelijk Toneel. Het gezelschap gaat dit jaar aan de slag met het thema Helden. Een belangrijk onderdeel zijn de helden die niet meteen zichtbaar zijn. Bijvoorbeeld De  Onofficiële Nachtburgemeester, de Zorg-held, de Vliegensvlugge Vakkenvuller, De Armoede Aanvaller en meer van dit soort helden van de stad. Het Zuidelijk Toneel ging naar ze op zoek en vroeg hen Wie is jouw held? Resulterend in een ketting van vijftig helden.

Om de helden een podium te geven partneren ze samen met Theaters Tilburg, die het hele gebouw ter beschikking heeft gesteld. Niet alleen als atelier voor het maken van de werken, maar de verschillende helden zullen in beeld en vorm door het hele gebouw geëxposeerd worden. Een tipje van de sluier? Onder anderen Ivo Barac (De Gastronomische Goedzak), Joys van Lieshout (De Buitengewone Buurtwerker), Arnold Antonius (De Rijdende Rechter), Rob Verbunt (De Super(bar)man) zullen worden vereeuwigd in Theaters Tilburg. De werken zijn vanaf maart te bezichtigen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden