Foto:

Feniks wint Solidariteitsprijs, Corazon voor ‘Publiek Applaus’

TILBURG - Emancipatiebeweging Feniks heeft de Tilburgse Solidariteitsprijs gewonnen. GroenLinks regio Tilburg reikte deze prijs voor de 24ste keer uit. Een eerste keer was er voor de prijs voor het mooiste initiatief in coronatijd: de Corazon. Die ging naar ‘Publiek Applaus’, de organisatie waarmee Evelien Holster tussen alle coronabeslommeringen door keek naar wat er wél kon en culturele ‘uitjes’ organiseerde.   

Tijdens de digitale nieuwjaarsbijeenkomst van GroenLinks regio Tilburg werd de Solidariteitsprijs zondag 17 januari ‘uitgereikt’ aan Feniks. Volgens juryvoorzitter Hagar Roijackers heeft die organisatie dit jaar ‘turbo gedraaid’. “Onder andere door hulp bij relationeel geweld bekend en toegankelijk te maken voor álle Tilburgers die het nodig hadden. En door moeilijk bereikbare groepen vrouwen van corona-informatie te voorzien. Een terechte winnaar.”

Roijakkers benadrukte tijdens de digitale bijeenkomst hoe belangrijk solidariteit juist in deze periode is. “Echt iedereen lijdt onder deze coronacrisis en ervaart verlies. Verlies van bijvoorbeeld gezondheid, werk, contact. En vaak ook verlies van dierbaren. We realiseren ons in deze periode dat we allemaal kwetsbaar zijn. Dat maakt de Solidariteitsprijs juist nu tot een actuele prijs.”

Publiek Applaus winnaar Corazon
Dit jaar werd ook een extra prijs uitgereikt, de Corazon. Een opsteker voor het mooiste initiatief in de regio Tilburg van omkijken naar elkaar in coronatijd’. Evelien Holster won deze prijs met haar organisatie Publiek Applaus. Zij organiseerde onder andere ‘Beethoven op de fiets’, Wilhelminapark viert de zomer (samen met omwonenden) en sponsorde een kerstmaaltijd voor mensen die van de voedselbank gebruik moeten maken.  Hagar Roijackers: “Heerlijk eten, mooie muziek, fietsen, mensen helpen en mensen blij maken… Evelien geeft Tilburg alle ingrediënten die het leven de moeite waard en de wereld een beetje beter maken. Zeer verdiend dan ook: de Corazon!”

Beide prijzen bestaan uit een oorkonde en een bedrag van 200 euro. De jury werd gevormd door Hagar Roijackers, Dwayne Heuvelmans, Arnoud van Leuven en Paulus Oerlemans.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden