Tilburgse harpiste Michelle Sweegers lanceert debuutalbum


Foto:

Tilburgse harpiste Michelle Sweegers lanceert debuutalbum

TIBLURG - De Tilburgse harpiste Michelle Sweegers heeft haar eerste CD-album met klassieke werken uitgeven onder de naam Seasons: Landscape & Animals. Zoals de naam al weergeeft: Michelle is geïnspireerd door de verschillende seizoenen.  

“De diverse mogelijkheden van de harp doen mij denken aan de verscheidene kleuren van de seizoenen”, zegt de Tilburgse. “Elk seizoen heeft zijn eigen kleur, karakter en emotie, maar behoren toch tot één geheel, tot één jaar. Dit is precies hoe ik tegen de muziek aankijk: ondanks dat elke compositie zijn eigen karakter heeft, zijn ze toch allemaal met elkaar verbonden”

Michelle Sweegers (1997) is een Nederlandse concertharpiste die vooral bekend staat om haar variërende en verhalende programma’s. Behalve klassieke werken die ze op de concertharp ten gehore brengt, bespeelt ze ook de elektrische harp waarmee ze experimenteert met verschillende muzikale stijlen. Ook creëert Michelle eigen composities en houdt ze ervan om interactie met het publiek te hebben. 

Michelle heeft als soliste al meerdere prijzen gewonnen bij zowel nationale als internationale concoursen. Onlangs won ze nog de “Gold Star” in het prestigieuze online-concours Music &Stars Awards. In juni 2020 behaalde Michelle haar master-diploma; voor haar master-recital werd ze beloond met de ‘grootste onderscheiding’ en tevens werd ze benoemd tot ‘primarius’ van het conservatorium als afgestudeerde met het hoogste aantal punten.

De CD van Michelle is te verkrijgen via de website www.michellesweegers.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden