Ook Tilburg krijgt eigen vaccinatielocatie


<p>Het coronavaccin wordt gezet in Veghel. Foto: ANP Foto</p>

Het coronavaccin wordt gezet in Veghel. Foto: ANP Foto

(Foto: )

Ook Tilburg krijgt eigen vaccinatielocatie

TILBURG - In Tilburg opent naar verwachting in de tweede week van februari een vaccinatielocatie van GGD Hart voor Brabant. Na Den Bosch (Brabanthallen) is dat de tweede van in totaal zeven extra locaties waar de prikken worden gezet in het werkgebied van de GGD. Waar de prikken gezet gaan worden, is nog niet bekend. Wel bekend is dat het een een zogeheten M/L-locatie. Dat betekent dat er tussen de achthonderd en zestienhonderd prikken per dag gezet kunnen worden.

Ter vergelijking: in Veghel worden zo’n vijfhonderd vaccins per dag in de arm gespoten. Dat is het aantal dat de nationale voorraad op dit moment toestaat. Zowel logistiek als organisatorisch is GGD Hart voor Brabant klaar voor het opschalen van deze locatie naar een XL-locatie. Dan kunnen er 2.400 coronavaccins per dag uitgedeeld worden. Ook de andere zeven locaties moeten opschaalbaar zijn, als de situatie daar om vraagt.

Voorwaarden voor priklocatie
Bij het zoeken naar geschikte prikplekken wordt gekeken naar een aantal geografische kenmerken. Zo moeten de locaties dicht bij grotere kernen liggen en moet de reistijd vanuit het omliggende gebied maximaal een half uur met de auto zijn. Ook bereikbaarheid met openbaar vervoer wordt meegewogen. Daarnaast speelt de mogelijkheid tot opschaling een rol: de opslag van de vaccins moet flexibel en veilig zijn.

Geen afspraak, geen prik
De GGD voert de landelijke vaccinatiestrategie van het Ministerie van Volksgezondheid uit. Dat houdt in dat de GGD op haar locaties de vaccinatie verzorgd van medewerkers uit de langdurige zorg (verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning), mobiele 60-plussers en 18- tot 60-jarigen zonder medische indicatie. Landelijk wordt besloten en gecommuniceerd welke doelgroep wanneer uitgenodigd wordt. Zolang mensen niet zijn uitgenodigd, kunnen zij geen afspraak maken voor een vaccinatie. Zonder afspraak kunnen mensen niet terecht op de vaccinatielocatie. Meer informatie is te vinden op de website van de Rijksoverheid en de GGD.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden