<p>Het Willem II Stadion.</p>

Het Willem II Stadion.

Opening corona vaccinatielocatie in Tilburg

Tilburgers kunnen vanaf deze week in hun eigen woonplaats geprikt worden. GGD Hart voor Brabant heeft een vaccinatielocatie in het Willem II Stadion geopend. Daarmee is de derde vaccinatielocatie in de regio Hart voor Brabant een feit. Eerder werden er priklocaties geopend in Veghel en in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Tilburg - Op de locatie in het Willem II Stadion kunnen in eerst instantie mobiele, thuiswonende ouderen vanaf 85 jaar een COVID-19-vaccin ontvangen. Later deze week ontvangen ook 80-plussers van het RIVM een uitnodiging voor een vaccinatie. Ook zij kunnen in Tilburg terecht. De huisarts vaccineert de ouderen die niet mobiel zijn bij hen thuis.

Wachten op meer voorraad

De GGD start met het vaccineren van ongeveer 150 personen per dag op deze locatie. Zodra er meer vaccins beschikbaar zijn, worden er meer personen per dag gevaccineerd. De locatie in het Willem II Stadion is op termijn geschikt voor circa 1600 vaccinaties per dag. Mensen kunnen zich uitsluitend op afspraak laten vaccineren. GGD Hart voor Brabant vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Op www.coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie.

Begeleider mag mee

De vaccinatielocatie in het Willem II Stadion is in eerste instantie open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Mogelijk worden de openingstijden uitgebreid als we meer mensen per dag kunnen gaan vaccineren. De locatie is goed bereikbaar met de fiets, het openbaar vervoer en de auto. Het parkeerterrein voor het stadion is beschikbaar voor de bezoekers van de vaccinatielocatie. De locatie is goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators. Uitgenodigde mensen mogen wanneer zij dat willen een begeleider mee (naar binnen) nemen.

Afspraak maken of verplaatsen?

Iedere inwoner die in aanmerking komt voor een vaccinatie kan bellen naar het landelijk callcenter en krijgt dan de mogelijkheid om een afspraak te maken bij een locatie naar keuze. Mensen die het landelijk nummer bellen, kunnen een afspraak in Tilburg maken. Is er een afspraak gepland op een andere locatie maar woont men in de buurt van Tilburg? Dan kan de afspraak desgewenst worden verplaatst naar de nieuwe locatie in Tilburg. Dit kan door het landelijke call center te bellen. Het nummer waarmee gebeld kan worden is te vinden in de uitnodigingsbrief.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden