Foto: JuliaBoHeijnen

Heyhoef Backstage online met Harlem Lake

De jonge bluesrockband Harlem Lake speelt zaterdag 27 februari een online concert ‘bij’ Heyhoef Backstage. De band, voorheen bekend onder de naam Dave Warmerdam Band, viert hun comeback met een nieuwe naam, nieuwe muziek en een nieuwe show.  

TILBURG - Het afgelopen jaar werkten de twaalf leden van Harlem Lake achter de schermen aan hun debuutalbum, die ze ondersteunen met een liveshow. Er is nog geen perspectief op optredens, dus zendt de band de show online live uit. 

Harlem Lake en Heyhoef Backstage slaan de handen ineen om het livestreamconcert onder de aandacht te brengen. De evenementenindustrie heeft het zwaar voor de kiezen gekregen afgelopen jaar. Om die reden draagt Harlem Lake een deel van haar winst af aan alle evenementenorganisaties die haar helpen met de promotie. 

‘’De beste manier om door deze crisis heen te komen, is samen.’’ zegt zangeres Janne Timmer. ‘’Wij zijn tenslotte afhankelijk van elkaar: organisaties en podia zoals HeyHoef Backstage bieden ons een podium aan en wij bieden hen publiek en een product: onze muziek. Het zou krom zijn om enkel zelf van ons initiatief te profiteren. Want waar gaan wij van leven als de evenementenindustrie omvalt?” 

Harlem Lake won eerder de Dutch Blues Challenge, heeft een volwassen geluid maar focust ook zeker op jonger publiek. Voor het concert op zaterdag 27 februari spelen zij hun nog niet eerder uitgebrachte composities met een bezetting die voor komend festivalseizoen is uitgebreid met een blazerssectie, zangeressen en percussie. Je hoort invloeden van onder andere Fleetwood Mac, Pink Floyd, Joe Bonamassa en Tedeschi Trucks Band.

 Het online concert van Harlem Lake begint 27 februari om 20.30 uur. Kaarten zijn à 10 euro te koop via www.heyhoef-backstage.nl.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden