Foto:

Met wandelapp ‘Vossenstreken’ de (stads)natuur in

Het Tilburgse Natuurmuseum Brabant heeft samen met de natuurorganisaties Brabants Landschap en Kempens Landschap een wandelapp uitgebracht met routes in de Brabantse buitengebieden, maar ook binnen de Tilburgse stadsgrenzen. Sterker nog, zelfs in Tilburg Centrum kun je de natuur in.

Tilburg - Het blijft niet bij wandelen: onderweg vertelt ‘buitenbaas’ Robin over de geheimen van het landschap en heeft hij heel leuke opdrachten voor iedereen. De opdrachten zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 tot 12 jaar en de gemiddelde lengte van een route is 3,5 kilometer. De app leert over bomen en beestjes pikt onderweg ook plaatselijke geschiedenis op.  Er zijn al zo’n veertig routes online en in de loop van dit jaar komen daar nog nieuwe routes bij. 

Op pad met Robin

In alle routes komt één centraal figuur terug: buitenbaas Robin. Hij is de virtuele natuurbeheerder van alle gebieden waar de wandelingen gemaakt kunnen worden. Daarmee heeft hij zoveel werk, dat hij geholpen moet worden door de kinderen. 

Telkens anders

Wie de app downloadt, kan meteen van start in het gekozen gebied. Ter plekke is er de keuze uit verschillende thema’s die uniek zijn voor het gebied: ijsvogels bijvoorbeeld, of vleermuizen, of soldaten. Op die manier kunnen de wandelingen ook meerdere keren gelopen worden en zijn ze telkens weer anders.

Alle informatie over de app is te vinden op www.vossenstrekenapp.com

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden