<p>Een stralende Alicia met de pasgeboren Janne. Eind 2020 is ze gestart met haar eigen bedrijf Kraamzorg Ciconia (latijn voor ooievaar). &ldquo;Mensen mogen eerst kennismaken, want een goede klik is heel belangrijk&rdquo; </p>

Een stralende Alicia met de pasgeboren Janne. Eind 2020 is ze gestart met haar eigen bedrijf Kraamzorg Ciconia (latijn voor ooievaar). “Mensen mogen eerst kennismaken, want een goede klik is heel belangrijk”

(Foto: )

Een nieuwe stap bevalt Alica heel goed

Alicia werkte als verpleegkundige in de ouderenzorg, met dementerende ouderen. Ze had veel plezier in het contact met mensen. Desondanks leidde onder andere de werkdruk tot een burn-out. Ze ging door een behoorlijk dal maar is, sterker dan tevoren, helemaal terug. In oktober 2020 is ze gestart met haar eigen bedrijf Kraamzorg Ciconia.

TILBURG - Alicia werkte tot 2018 in de ouderenzorg: “Ik vond het contact met dementerende ouderen fijn, maar vond het lastig mensen achteruit te zien gaan. Ik ben best gevoelig en wilde mensen altijd meer zorg en aandacht geven dan mogelijk was. Daardoor liep ik vast.”

Uiteindelijk kwam Alicia thuis te zitten met een burn-out. “Het voelde heel erg als falen. Ik ben best perfectionistisch. ‘Als je iets doet, doe het dan goed en anders niet’, zo dacht ik altijd. Ik baalde ervan dat het zo erg was dat ik ook thuis niet meer normaal kon functioneren. Zelfs boodschappen doen was al te veel. Ik had last van angsten en voelde me continu opgejaagd.”

Wat dan wel?

Al na een maand ging Alicia weer opbouwen op het werk “Dat ging eigenlijk te snel. De bedrijfsarts zag dat en zorgde ervoor dat ik voldoende tijd nam om te herstellen. Ik ging andere, lichtere werkzaamheden doen, maar zelfs dat was nog te veel. De ouderenzorg ging ‘m niet meer worden, zoveel was inmiddels duidelijk. Maar wat dan wel?”

Tweede spoor

Na 9 maanden startte Alicia met een re-integratietraject 2e Spoor, om de mogelijkheden te onderzoeken buiten haar huidige werkgever. Dat deed ze in een groepstraject bij de Krachtcentrale 013. “Eerst zag ik best op tegen het werken in een groep, maar juist dát heeft veel bijgedragen aan mijn herstel. Ik ontdekte dat ik niet de enige was, de verhalen van anderen, de herkenning, dat hielp. Ik mocht zijn wie ik ben. En had ik een rotdag, dan was dat gewoon oké. Vanaf toen is mijn herstel met veel grotere stappen gegaan.”

Kraambezoek

“In de training ontdekte ik wat mijn sterke kanten en beperkingen zijn. Een paar weken later kwam voor mij de ommezwaai. Ik ging op kraambezoek bij mijn broer en en daar stond Daan, de kraamverzorgende. Ik zag de manier waarop ze werkte en dacht: Wow, dat is ook iets voor mij! Ik vroeg haar toen om een keer samen koffie te drinken.”

Neus in de boter

We hebben toen anderhalf uur zitten praten over haar werk als zzp’er in de kraamzorg. Ik ben het meteen verder gaan onderzoeken en het bleek niet moeilijk om die stap te maken met verpleegkunde als basis. Mijn werkgever was ook positief en al in februari kon ik starten met mijn opleiding, net voor de pandemie. Al tijdens mijn eerste stagedag mocht ik een bevalling bijwonen. Ik viel met mijn neus in de boter, zo voelde het echt!”

Tot september volgeboekt

Inmiddels heeft Alicia haar diploma op zak en nog geen jaar later heeft ze haar eigen bedrijf, Kraamzorg Ciconia. “Ik doe nu gemiddeld twee gezinnen per maand. Het meedraaien in een gezin, de blijdschap en de emoties; het bijdragen aan de start van een nieuw leven en het begeleiden van de nieuwe ouders, daar kan voor mij niets tegenop! Inmiddels is Alicia al tot september volgeboekt: “Ik vorm nu een netwerk met twee andere zzp’ers. We kunnen op elkaar bouwen, dat geeft extra kracht én vrijheid. Want bevallingen blijven natuurlijk onvoorspelbaar.”

Volg je hart

“Het belangrijkste wat ik afgelopen jaren geleerd heb is om hulp te vragen. Dat is ook wat ik anderen wil meegeven die vastlopen in hun werk: Vraag hulp, je hoeft niet alles alleen te kunnen. Doe het, volg je hart, ga op onderzoek uit, en laat je niet weerhouden door je angst. Het kan wél!“

Nieuwe richting

Een re-integratie 2e spoor wordt ingezet na ongeveer een jaar ziekte, om ook baanmogelijkheden buiten de eigen organisatie te onderzoeken. Ook de Krachtcentrale biedt deze trajecten en zijn gespecialiseerd in herstel en re-integratie bij burn-out. Kijk voor meer informatie op de website van De Krachtcentrale 013

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden