<p>De foto&#39;s voor de expositie werden deze winter gemaakt, onder meer tijdens de bezoekjes van de Pop Up Pancake girls. Zij verrasten wijkbewoners met een pannenkoek, een gesprekje en live muziek.</p>

De foto's voor de expositie werden deze winter gemaakt, onder meer tijdens de bezoekjes van de Pop Up Pancake girls. Zij verrasten wijkbewoners met een pannenkoek, een gesprekje en live muziek.

(Foto: )

‘Wandelexpositie’ zet bewoners van West in de spotlights

De nieuwe Broedplaat WIJ West, aan Le Bourgetstraat 27 in Tilburg West, presenteert de nieuwe ‘Wandelexpositie’ Dromen van West. Het project zet de wijkbewoners van West in de spotlight.

TILBURG - WIJ West is het gebouw voor de wijk, waar positieve projecten ruim baan krijgen. De ontwikkelingen rondom het pand zijn sinds mei 2020 in een stroomversnelling geraakt. Ondanks corona is er veel werk verricht en zijn onder meer een sportruimte, een wijktuin, een kooklokaal, een ruilwinkel, een huiskamer en meerdere flexibele projectruimtes gereed gemaakt voor gebruik en is een ondernemerspunt opgezet.

Dromen en talenten

“Zodra de coronamaatregelen het toestaan, heten we iedereen graag van harte welkom”, aldus de kwartiermakers van WIJ West. “We zijn er klaar voor. In de tussentijd nodigen we de bewoners uit om de Wandelexpositie Dromen van West te bezoeken.” Voor deze expo in de buitenlucht, is een flink aantal buurtbewoners geportretteerd. De wandelexpositie is een project van Cleo en Margot, allebei student bij Helicon en stagiaires bij ContourdeTwern. Ze gingen in gesprek met buurtbewoners en vroegen hen naar hun dromen en talenten. Ook gingen ze op pad met de Pop Up Pancake girls die deze winter een aantal buurtbewoners verrasten met een lichtpuntje, in de vorm van een lekkere pannenkoek, een goed gesprek en live muziek.

Vanaf buiten te bewonderen

Het eindresultaat: een fantastische serie van mooie portretten op groot formaat, met bijbehorende quotes welke in één zin vertellen wat er op dit moment speelt in het leven van de buurtbewoner op de foto, of waar diegene van droomt. Deze portretten zijn geplaatst achter de ramen van het pand, zodat ze ook nu voor iedereen vanaf buiten te bewonderen zijn. “Wil je komen kijken? Wandel dan eventjes door de poort tussen WIJ West en de tennisvelden, richting de nieuwe WIJkTuin. De expositie bestaat behalve uit de foto’s ook uit een reeks artikelen en video’s. Deze kun je vinden via de website van Wij West.”

Zelf aan de slag?

Neem tijdens het bezoek ook een kijkje in de nieuwe WIJktuin. In het voorjaar nemen we die samen met de wijk in gebruik. We zoeken daarvoor vrijwilligers”. WIJ West werkt samen met een groot aantal partners in de wijk waaronder Jongerenwerk R-Newt, lokale bedrijven, onderwijsinstellingen, maatschappelijk werk, de Community School en Beter3West. Heb je ideeën voor een activiteit welke je bij WIJ West of in de WIJktuin voor de wijk wilt organiseren? Stuur ze dan in via de website van WIJ West. Ook als je nog geen uitgewerkt plan hebt is je idee welkom! WIJ West denkt graag met je mee.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden