<p>Wethouder Berend de Vries op het balkon van het stadskantoor.</p>

Wethouder Berend de Vries op het balkon van het stadskantoor.

(Foto: Gerard Sanberg)

Berend de Vries stopt als wethouder: ‘Met trots en een beetje pijn in het hart’

Wethouder Berend de Vries gaat vanaf 15 mei aan de slag als Concerndirecteur Gezond Stedelijk Leven voor Iedereen voor de gemeente Utrecht. Daarmee komt een einde aan zijn politieke carrière en een periode van 11 jaar wethouderschap in Tilburg.

TILBURG - In zijn nieuwe functie als concerndirecteur verwacht hij een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de opgaven en ambities van de gemeente Utrecht. Maar niet zonder gemengde gevoelens: “Met trots en een beetje pijn in het hart leg ik binnenkort het wethouderschap van de gemeente Tilburg neer. Met veel passie heb ik me de afgelopen 11 jaar ingezet voor onze stad. Een stad waar we terecht steeds trotser op zijn geworden. Tilburg is getransformeerd naar een stad met een levendige stedelijkheid waar het bruist. Dat zie je onder meer in de Spoorzone, het Spoorpark en de Piushaven. Maar ook op veel andere plekken zijn bakens verzet zoals op het Pater van den Elsenplein. Ik heb het een grote eer gevonden een bijdrage te mogen leveren aan de ontwikkeling van Tilburg.”

Loopbaan

Berend de Vries werd in 2010 wethouder voor Tilburg namens D66. Zijn portefeuille bestond het afgelopen decennium voornamelijk uit grondzaken, wonen, stedelijke ontwikkeling, milieu en later ook economie. Hij was betrokken bij de ontwikkeling van de Spoorzone, de Piushaven het Spoorpark, het Veemarktkwartier en Stappegoor. Ook op terrein van de energietransitie is De Vries lokaal, maar ook nationaal actief geweest. Zo was hij namens de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) onder meer onderhandelaar bij de totstandkoming van het Nationale Klimaatakkoord. 

‘Baanbrekende projecten’

Nu gaat Berend de Vries naar Utrecht, om zich voor die gemeente in te spannen voor gezondheid en leefbaarheid. “We gunnen het hem enorm”. zegt burgemeester Weterings, de hem typeert als ‘een collega die vergezichten aan concrete actie weet te verbinden’. “Met Berend de Vries vertrekt een wethouder die Tilburg met baanbrekende projecten op de kaart heeft gezet. Denk aan de Spoorzone met de LocHal en MindLabs. En aan het Spoorpark, Nederlands grootste inwonersinitiatief.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden