<p>Harm speelt als slagwerker mee met een carnavalsband in Berkel-Enschot.</p>

Harm speelt als slagwerker mee met een carnavalsband in Berkel-Enschot.

(Foto: )
Het lokale gezicht van...

Harm slaat de maat en niet alleen in zijn zaak

Het ritme van zijn leven bestaat voor Harm Tuerlings, naast zijn vrouw, drie dochters en zijn voorliefde voor klassieke auto’s, uit drummen. Hij bemant het drumstel in een bandje en slaat als Knollevreter op de kleine trom in zijn woonplaats Berkel-Enschot. Daar lopen ook zijn herdershond én twee schapen rond.

Tilburg - Als zoon van de Tilburgse fotograaf Cees Tuerlings (overleden in 2016) ziet Harm in 1969 het levenslicht in de Heuvelstraat. Boven de fotowinkel die vader Tuerlings heeft. Ook ‘beneden’ is hij te vinden, vooral op zaterdagen en in vakanties. “Ik hielp toen nog wel eens in de zaak”, vertelt Harm. “Daar zag ik de opkomst van digitale camera’s.” Na zijn studie bedrijfskunde zag hij als werknemer bij Autotaalglas de pracht van het ondernemerschap. “De mogelijkheid om het eigen ondernemerschap te combineren met nieuwe, opkomende technieken sprak me erg aan. En voila...”

Oude hobby

Als Harm niet in de fotozaak staat, is hij vaak zittend achter een drumstel te vinden. “Ik drum al van jongs af aan. Ik vind het heerlijk om samen met anderen muziek te maken. Ik speel in een popbandje en in een carnavalsorkest in Berkel-Enschot. Verder ben ik een liefhebber van techniek, met name die van oude auto’s. En mijn oude hobby heb ik recentelijk ook weer opgepakt: mountainbiken!”

Mooiste plekje?

Een speciale plek voor Harm is Boerderij Denissen. “Heerlijke plek midden in Berkel-Enschot, waar ik vroeger muziekles kreeg, waar we met carnaval vaak te vinden zijn, waar we getrouwd zijn, waar ik jaarlijks de Oldtimerdag ondersteun, waar onze middelste dochter werkt en waar we graag een hapje gaan eten.”

“Juist dat maakt het verschil met al die dozenschuivers!”

Inzet in de stad

Als winkelier heeft Harm zich bezig gehouden met (toepasselijk) cameratoezicht in de binnenstad en als bestuurslid van de winkeliersvereniging. “Voor een ‘beter welzijn’ ben ik daarmee gestopt, naast dat ik minder uren voor de zaak maak”.

Fotogeniek Tilburg

Een geheime fototip, exclusief voor de lezers van Stadsnieuws? Vooruit dan: “Vanaf het dak van Interpolis, de Piushaven en uiteraard de Spoorzone waar ik met Frans Lahaye samen toffe portretworkshops heb gegeven.” Waarvan akte.

Hier kun je hem ook van kennen

Harm heeft Foto Tuerlings in 2000 van zijn ouders overgenomen. “Toen al hadden we een goede naam. Daar ben ik zuinig op en dat verwacht ik ook van onze medewerkers. Tuerlings stond toen al voor kwaliteit, vakmanschap en specialisme. Wij kochten hardware selectief in, wij probeerden alles zelf uit, wat niet goed was verkochten we niet. Destijds had je Jan Meurs met zijn Lekker & Laag. Die wilde in alles de beste zijn en ging ook nog met alle prijzen van anderen mee, dat vond ik ijzersterk. Wij waren geen supermarkt, maar ik dacht: als we onze prijs kunnen matchen met anderen in de markt dan zou dat wel tof zijn.” 

‘Verschil met die dozenschuivers!’

“Omdat we nooit een probleem of uitdaging uit de weg zijn gegaan”, vervolgt Harm, “is onze kennis en daarmee ons specialisme enorm gegroeid. Dat heeft naast onze lokale Tilburgse markt geresulteerd in onze huidige ruime ‘business-to-businessklantenkring in heel Nederland. Het is niet alleen de camera die je bij ons koopt, de hulp en de kennis die je er vooraf maar vooral ook achteraf bij krijgt heeft veel meer waarde, juist dat maakt het verschil met al die dozenschuivers!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden