Het Willem II Stadion door Erika Stanley geschilderd in de stijl van Vincent van Gogh.
Het Willem II Stadion door Erika Stanley geschilderd in de stijl van Vincent van Gogh. (Foto: Erika Stanley)

Willem II Stadion vorstelijk geschilderd Als Van Gogh

Na de Kuip, de Johan Cruijff ArenA en het Philips Stadion is er nu ook een plaat à la Van Gogh van het Willem II Stadion. En dat werd tijd ook. Want maker Erika Stanley heeft er vaak genoeg de Tricolores aangemoedigd en ook Vincent van Gogh is met Tilburg verbonden. Maar nu is ‘ie er dus: het Willem II Stadion alsof Van Gogh het geschilderd heeft.

Tilburg -  Erika Stanley heeft de stijl van Vincent van Gogh in de vingers en heeft in haar serie ‘Als Van Gogh’ al veel stadsgezichten op die manier vereeuwigd. In verschillende subseries, zoals ‘Rotterdam Als Van Gogh’ en ‘Voetbalstadions Als Van Gogh’, waarbij nu dus ook het Willem II Stadion vereeuwigd is. De stadions van Ajax, PSV en Feyenoord had ze al in de stijl van Van Gogh geschilderd. 

“Je wil dan het liefst meteen naar binnen. Dat gevoel wilde ik vastleggen op canvas”

Vorstelijk gevoel

Lang had ze ernaar uitgekeken om het Koning Willem II Stadion te maken. En vanaf afgelopen zomer is ze ermee aan de slag gegaan. De onlosmakelijke band tussen Van Gogh en Tilburg en haar eigen supporterservaring zijn daarvoor de redenen.  ”Ik ben getrouwd met een die hard Willem II-fan”, vertelt Erika. “Doordat hij mij hiernaartoe meenam ben ik van deze plek gaan houden. De sfeer in dit stadion is altijd fantastisch en het oogt écht vorstelijk van buiten. Als je hier het plein oploopt of vanaf de Ringbaan naar het stadion kijkt, dan is de voetbalemotie voelbaar. Je wil dan het liefst meteen naar binnen. Dat gevoel wilde ik vastleggen op canvas. In de stijl van Van Gogh, die in Tilburg een deel van zijn opleiding genoot.” 

In collectie

Het originele schilderij Koning Willem II Stadion Als Van Gogh is niet te koop. Wel zijn reproducties beschikbaar in verschillende maten. Het schilderij is toegevoegd aan de collectie met als titel ‘Tilburg Koning Willem II Stadion Als Van Gogh’.  

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden