<p>Priscillia schreef een lied over het afstandsonderwijs.</p>

Priscillia schreef een lied over het afstandsonderwijs.

Tilburgse student Priscillia maakt lied voor onderwijzend Nederland

De woon- of slaapkamer als klaslokaal, de leraar door je beeldscherm en geen studiegenoten om je heen. Nee, studeren in deze tijd is vaak geen lolletje. Dat maakt ook de 19-jarige Priscillia Maathuis mee. In plaats van bij de pakken neerzitten zette zij haar gevoelens op papier en op muziek. Het resultaat is het lied ‘Even op afstand’ dat ze vrijdag 26 februari uitbracht. 

Tilburg - Op muziek van singer/songwriter Maaike Ouboter schreef Priscillia het nummer om heel onderwijzend Nederland een hart onder de riem te steken. De tekst gaat over lesgeven op afstand, iets wat de mbo-studente dagelijks meemaakt. Ze volgt online lessen en ziet haar klasgenoten bijna niet meer. Het tweede leerjaar van haar opleiding valt haar daardoor zwaar, maar ze ziet dat de huidige onderwijssituatie ook veel vraagt van docenten. 

Allereerste lied

Priscillia schreef daarom (voor de allereerste keer) een lied waarmee ze alle onderwijzers een warm hart wil toedragen. “Ik hoop dat veel mensen in het onderwijs door mijn nummer weer even zullen beseffen dat zij er ook zeker niet alleen voor staan in deze vreemde tijd”, zegt ze erover. 

(tekst gaat door onder de video)


Decaan Alexander Gielen kreeg een fragment van het nummer te horen. Alexander: “Ik twijfelde geen seconde en ben samen met Priscillia en een productiebedrijf aan de slag gegaan om hier een mooi geheel van te maken.” In de voorjaarsvakantie doken ze de opnamestudio in en werd er een videoclip gemaakt in het verlaten schoolgebouw. “Dit is een geluksmomentje dat je als docent iedere student gunt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden