<p>Rick Grashof was eerder te gast in het Milieucaf&eacute; in Paradox</p>

Rick Grashof was eerder te gast in het Milieucafé in Paradox

(Foto: Pien van Pamelen)

Rik Grashoff volgt Mario Jacobs op als wethouder

De fractie van GroenLinks Tilburg draagt Rik Grashoff voor als nieuwe wethouder namens de partij in het Tilburgse college. Grashoff volgt Mario Jacobs op die sinds 2014 wethouder is namens de partij en vanaf april start als dijkgraaf bij Waterschap Aa en Maas.

Tilburg - Grashoff was tot 2020 gedeputeerde natuur, water en milieu in de provincie Brabant. Daarvoor was hij lid van de Tweede Kamer namens GroenLinks. Eerder was Grashoff wethouder in Delft en Rotterdam. “Deze stad boeit me enorm”, zegt Rik Grashoff, “met zijn industriële geschiedenis, groot stedelijk en toch ook nog op plekken met het meer dorpse karakter, met universiteit en hogescholen, maar ook een sociale en diverse stad: een stad voor iedereen.” 

Volgens fractievoorzitter Evelien Kostermans haalt Tilburg met Rik Grashoff een ervaren bestuurder binnen. “Zijn ervaringen als wethouder in Delft en Rotterdam en als gedeputeerde in Brabant zullen goed van pas komen.”

Grashoff wordt, afhankelijk van de agenda van de raad medio april officieel geïnstalleerd. In het college neemt hij de portefeuilles van Mario Jacobs over waaronder mobiliteit, groen, klimaatadaptatie en projecten als de ontwikkeling van het Stadsforum en stadsregionale parken Pauwels, Koningshoeven/Moerenburg en Stadsbos013.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden