<p>Schrijver Jaap Robben voor een van de hoofdstukken van &#39;Biografie van een vlieg&#39;.</p>

Schrijver Jaap Robben voor een van de hoofdstukken van 'Biografie van een vlieg'.

(Foto: SchulteSchultz Fotografie )

Alternatieve Boekenweek brengt verhaal in ‘posterroute’ door Tilburgs centrum

Tijdens ‘Het voorwoord van de Boekenweek’ ontvouwt het boek ‘Biografie van een vlieg’ zich in het centrum van Tilburg. Van 9 tot 16 maart is dit posterverhaal van Jaap Robben al wandelend of fietsend langs de weg te lezen. 

Tilburg - De Boekenweek gaat deze maand niet door, maar organisatie CPNB houdt toch een week vol boeken onder de naam ‘Het Voorwoord van de Boekenweek’, waarbij door het hele land literaire (coronaproof) activiteiten zijn. In Tilburg krijgt dat onder andere de vorm van een posterverhaal: een route, van hoofdstuk naar hoofdstuk door het verhaal van Jaap Robben (Oosterhout, 1984). ‘Biografie van een Vlieg’ is een verhaal over ontdekken, vriendschap en vergankelijkheid. Elk hoofdstuk beschrijft een dag uit het leven van de hoofdpersoon: een immer enthousiaste vlieg die vriendschap sluit met een pedante buizerd en volop geniet van het leven. Hoe kort het ook is.

De route

De route is samen met literaire aanjager Tilt gemaakt, een kaart is op hun website te vinden. Voor een literair extraatje roepen ze wandelaars op even omhoog te kijken ter hoogte van de Interpolistoren. Dat is de laatste kans om deze week nog de dichtregel te lezen van Dichter des Vaderlands Lieke Marsman. De bibliotheken in Tilburg en boekhandels Livius en Gianotten attenderen lezers bij hun uitleenpakket of bestelling op de wandelroute.

Coronaproof

‘Biografie van een Vlieg’ is op maat gemaakt voor deze tijd. Nu theaters, popzalen en bibliotheken nog steeds dicht zitten, wordt het podium met dit posterproject naar de buitenlucht verschoven. De lezers gaan op eigen gelegenheid op pad, en volgen op vijfentwintig posters het leven van de Vlieg. Met deze vorm van publiceren vormt de stad het decor voor een verhaal en worden inwoners lezers. Eerder was ‘Biografie van een Vlieg’ te lezen in Nijmegen en in Leeuwarden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden