Foto:

Wie wordt De Nieuwe Vincent van 2021?

Om op die vraag een antwoord te vinden kunnen jongeren tussen de 10 en 14 jaar hun mooiste tekeningen opsturen naar Vincents Tekenlokaal. Die gaat ook dit jaar weer op zoek naar De Nieuwe Vincent, hét tekentalent van 2021. 

Tilburg - De zoektocht is onderdeel van het talentenprogramma De Nieuwe Vincent, dat vanaf mei plaats biedt aan maximaal vijftien jongeren, die masterclasses en excursies volgen en toewerken naar een expositie in december. De deelnemers krijgen tijdens een creatieve periode met een groep gelijkgestemde leeftijdsgenoten begeleiding van kunstenaars en tekendocenten van Vincents Tekenlokaal. En ze gaan op pad naar een kunstmuseum, een kunstenaarsatelier en een kunstacademie, waar ze inspiratie opdoen en kennis maken met nieuwe technieken.

Expositie

Vrienden, familie en andere geïnteresseerden krijgen na afloop, op 19 december, de mogelijkheid al het nieuwe werk te bewonderen tijdens een expositie. Als afsluiting kiest de jury één deelnemer die zich De Nieuwe Vincent 2021 mag noemen. Hij of zij heeft zich tijdens het talentenprogramma bijzonder ontwikkeld en ontvangt een prijs, die deze ontwikkeling nog verder kan stimuleren.

Meedoen

De Nieuwe Vincent is speciaal voor jongens en meiden tussen 10 en 14 jaar die zich verder willen ontwikkelen in tekenen en schilderen. Inzenden kan uiterlijk tot en met 25 april. Uit alle inzendingen kiest een jury maximaal 15 deelnemers, waarbij ze let op creativiteit en eigenheid. De jonge talenten gaan aan de slag tijdens zo’n twaalf bijeenkomsten op zondag en soms ook op zaterdag in de maanden mei tot en met december. Deelname kost niets, alleen tijd en creativiteit. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.denieuwevincent.nl

Vincents Tekenlokaal

Vanaf 2013 wordt De Nieuwe Vincent georganiseerd door Vincents Tekenlokaal. Dit tekenlokaal in de Spoorzone is vernoemd naar Vincent van Gogh, die in zijn tienertijd tekenlessen volgde aan de HBS in Tilburg. In Vincents Tekenlokaal krijgen volwassenen en kinderen de kans te ontdekken hoe leuk het is om te tekenen en je hierin verder te ontwikkelen. Vanaf 2022 gaat het talentenprogramma ook in andere regio’s in de provincie van start, de regio’s waar Van Gogh een bepaalde periode van zijn leven heeft gewoond of gewerkt. Dit wordt mede mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Noord-Brabant.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden