Foto: Jasper Schoonhoven
column Jacky Ervaart

Jacky Ervaart voorpret voor na de lockdown

Ik houd van Tilburg als winkelstad. Ik houd ook van Tilburg als terrasstad. Én ik houd van Tilburg als kroegstad. Eigenlijk vind ik alles hier wel leuk. Nu natuurlijk even niet, want winkelen op afspraak haalt alle spontaniteit uit het shoppen en ik houd juist van het zomaar binnenwandelen in een random winkel. 

En de kroegen? Ik weet na een jaar niet eens meer hoe ze er van binnen uit zien. En ben ook vergeten hoe een kroeg ruikt. Af en toe, wanneer ik weemoedig terugdenk aan de tijd dat ik nog de kroeg in kon duiken, denk ik dat ik me een vleugje van die geur herinner. Maar ik ben het ook snel weer kwijt helaas. Ik had niet gedacht dat ik dát ooit zou zeggen. Maar het meest baal ik van en voor de terrassen. Afgelopen jaar zijn er namelijk zo onwijs veel leuke plekken bij gekomen, waar ik nog niet eens van heb kunnen genieten. Te veel optie, te weinig tijd. Nu heb ik te veel tijd, maar geen opties.

Zo ben ik bijvoorbeeld heel blij met Doloris, want zoiets hadden we nog niet: een rooftopbar. Met chic eten, cocktails die net zo lekker smaken als dat ze er uit zien en een interieur dat uit een film kan komen. Dat is ook eigenlijk iets voor een wereldstad, zo’n terras met een wijds uitzicht, maar wij hebben het opeens ook. Het is misschien te fancy voor ons normaliter zo simpele stadje, maar ik hou er van. 

Nou hebben we Doloris natuurlijk al wel langer, maar ook daar heb ik nog niet optimaal van kunnen genieten. En nu komt er ook nog eens wekelijks een bericht naar buiten dat er weer een nieuw restaurantje, barretje of terras in Tilburg is gesetteld. Vorige week las ik over een restaurantje waar ze bubble tea serveren. Geen idee wat het is, maar het klinkt gezellig. En dat is niet het enige exotische restaurant. Ze schieten als paddenstoelen (of moet ik shiitake zeggen) uit de grond.

Wanneer de coronacrisis voorbij is, of wanneer alles weer open gaat krijg ik kortsluiting in mijn hoofd denk ik. Er zijn straks meer dan vijftig hotspots die ik moet proberen en maar twee dagen in een weekend. Is “ik verveel me” in ieder geval geen zin meer die ik ooit nog ga zeggen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden