<p>&quot;ik ben heel trots op wat ik heb bereikt&quot;, glundert Marco. &quot;Ik heb mijn werkplek gevonden bij de Diamantgroep!&rsquo;&nbsp;</p>

"ik ben heel trots op wat ik heb bereikt", glundert Marco. "Ik heb mijn werkplek gevonden bij de Diamantgroep!’ 

(Foto: )

Het leven krijgt Marco er niet onder, zijn filosofie: ‘Het komt wel goed!’

Marco is een vrolijke jongen met een rustig karakter. Een harde werker ook. Na zijn school ging hij op zijn 20e werken in de logistiek, als heftrukchauffeur. Zijn lust en zijn leven. Totdat hij chronisch rugklachten kreeg. Niets voor Marco. Hij zette de tanden op elkaar en ging gewoon door. Maar ondanks zijn positieve instelling, raakte hij uiteindelijk voor langere tijd uit de running en kon niet meer aan een baan komen. Na pittige jaren van onderzoek en behandeling, heeft hij zijn draai weer gevonden, en ziet de toekomst zonnig.

Tilburg - “Ooit ben ik begonnen op Rooi Pannen in de ICT, handel en verkoop. Ik heb een leuke schooltijd gehad. Al haalde ik weleens kattenkwaad uit. Ik hou niet zo van leren uit een boekje. Ik heb dyslexie; ik kijk liever, ik ben geen lezer. Na de Rooi Pannen haalde ik mijn diploma Logistiek bij het ROC. Ik kon niet wachten om te gaan werken. Ik ben een doener en heel leergierig, ik weet altijd snel hoe iets moet.”

Pijnpoli

“Ik ging aan de slag in de logistiek, altijd bij grote bedrijven. Ik zei overal ja op, het maakte me niet uit, als ik maar kon werken. Maar toen kreeg ik dus last van mijn rug. Vele onderzoeken volgden, scans, foto’s, maar ze konden niks vinden. Uiteindelijk kwam ik terecht bij de pijnpoli. Ik moest mij steeds vaker ziekmelden. Uiteindelijk kwam ik ook via het Uitzendbureau niet meer aan de slag.”

 ”Het heeft bij mij ook lang geduurd, maar uiteindelijk vind je toch een plek waar je thuishoort”

Boeddha van de groep

“Na jaren van onderzoek en thuiszitten, wees mijn stiefmoeder mij op de Krachtcentrale 013. Ik wilde kijken welke mogelijkheden er voor mij nog waren, want ik kon niet alles meer. De groep en mijn coach, hielpen mij te vinden wat bij me past. Ik kreeg ook best veel complimenten van de groep. Dat ik goed weet wat ik wil, dat ik rustig en gelijkmatig ben en een steun voor iedereen. ‘Het komt wel goed!’, zei ik vaak tegen de anderen. Hoewel ik vaak pijn heb, klaag ik niet graag en blijf ik positief. Ze noemden me weleens ‘de Boeddha’ van de groep. Ik had zo lang thuisgezeten, ik stond open voor alles, zolang het maar kan met mijn rug. En ik kan ook met weinig geld toe.”

Simpel en rustig werk

“Uiteindelijk kon ik bij Diamantgroep gaan werken. Ik ben begonnen bij het instroom team, voor 3 maanden. Daar kijken ze: wat is mogelijk. Er werken mensen met psychische of lichamelijke klachten. Bijna elke dag krijg ik een andere klus. We zitten in een soort knutsellokaal, ieder aan een tafel, met een eigen stoel die je helemaal kunt aanpassen. Ik probeer van alles uit en kijk wat het beste bij me past. Het is rustig werk, je kunt er ook bij kletsen, dat is gezellig. Een keer moest ik stroomkasten in elkaar zetten. Twee omhelzingen, kabelstoppers, schroefjes monteren, klipje ertussen. Simpel en rustig werk, dat vind ik fijn. Soms ga ik naar een andere afdeling. Alles wat nieuw is, is een leermoment en leermomentjes zijn altijd welkom. Door de afleiding heb ik minder last van mijn rug, de tijd vliegt voorbij. Ik voel me echt thuis bij Diamant.”

Toekomst op orde

“Ik werk graag, maar ik hou ook van mijn vrije tijd. Ik woon nu bij mijn vader en binnenkort wil ik gaan samenwonen met mijn vriendin. We zijn onlangs verloofd. Ik wil haar heel graag gelukkig maken. Want mijn vriendin is altijd bij me geweest, ook tijdens mijn revalidatie, dus ze verdient het! We zijn nu bezig met een eigen plek zoeken, we willen ook graag kinderen. Ik wil eerst mijn toekomst op orde en dan werken aan de belangrijke dingen in het leven.”

Altijd een mogelijkheid

“Ik wil mijn coach Lindy nog even extra bedanken. Door haar heb ik mijn plek gevonden. De Krachtcentrale is een goede plek om jezelf terug te vinden. Tegen andere mensen wil ik zeggen: Geef nooit op, denk je dingen niet meer te kunnen, er is altijd een mogelijkheid om door te gaan. Het heeft bij mij ook lang geduurd, maar uiteindelijk vind je toch een plek waar je thuishoort.”

Marco volgde zijn traject bij www.dekrachtcentrale013.nl. Woon je in Tilburg en heb je weinig financiële middelen? Dan is er een mogelijkheid dat de gemeente de trajectkosten betaalt via ‘Meedoen & Sociale Stijging’. Kijk voor informatie op de website van MENSS.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden