<p>Impressie van het nieuw te bouwen Ringgebouw.</p>

Impressie van het nieuw te bouwen Ringgebouw.

(Foto:)

De Rooi Pannen bouwt campus uit voor hospitality en evenementen: ‘Juist nu’

Vanaf de Ringbaan West zie je al het vliegtuiglokaal en verschillende kooklokalen van  praktijkopleider De Rooi Pannen. Eind dit jaar moet daar een compleet nieuw gebouw staan: het Ringgebouw. Daar komen de opleidingen Marketing&Evenementen en Toerisme&Recreatie onder één dak. 

Tilburg - Toerisme & Recreatie is al te vinden op de campus aan de Doctor Ahausstraat. Op dit moment krijgen de studenten Marketing & Evenementen nog les aan de Wandelboslaan tegenover de moskee. Vierhonderd studenten van die opleiding maken straks de overstap naar de campus. De Rooi Pannen bouwt de campus uit om nieuwe onderwijsvormen de ruimte te geven. 

Juist nu

Het lijkt een bijzonder moment om nieuwbouw te starten voor opleidingen binnen sectoren die door de coronacrisis hard geraakt zijn, zoals hospitality en evenementen. Kees van Strien, lid van het College van Bestuur, verklaart: “Juist nu is het cruciaal het belang van opleidingen in die sectoren niet uit het oog te verliezen. Als we straks uit de crisis komen en die sectoren weer opengaan, zal er een flinke vraag komen naar personeel.” 

“Investeren in die opleidingen nu is niet meer dan logisch”

Studenten die nu beginnen of bezig zijn met een hospitality- of evenementenopleiding zijn straks volgens Van Strien hard nodig op de arbeidsmarkt. “Dat is ook de verwachting als je kijkt naar de vacaturecijfers; precorona staan die sectoren steevast in de top-5 als het gaat om aantal vacatures in de verschillende Brabantse regio’s. In het nieuwe normaal verwachten wij dat dat niet heel anders zal zijn. Investeren in die opleidingen nu is dus niet meer dan logisch.”

Ringgebouw

De naam van het Ringgebouw verwijst naar Ringbaan West waarvandaan het nieuwe onderwijspand straks goed zichtbaar is. Het Ringgebouw komt tussen het pand van Mbo Horeca en het toerismegebouw. Ook dat gebouw ondergaat deze bouwperiode een flinke verbouwing. Via een brug komt er verder een verbinding naar de vmbo-afdeling van De Rooi Pannen.

Volgens planning moet het nieuwe gebouw en de rest van de verbouwing eind 2021 klaar zijn. De kosten voor deze nieuwebouw bedragen zo’n 10 miljoen euro.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden