<p>Lo&iuml;s met haar tuinontwerp (links) en het professionele, uiteindelijke ontwerp (rechts).</p>

Loïs met haar tuinontwerp (links) en het professionele, uiteindelijke ontwerp (rechts).

Tilburgse Loïs (13) wint tekenwedstrijd en krijgt haar droomtuin

De Tilburgse Loïs (13 jaar) woont met haar ouders en haar broer in een rijtjeshuis met een knusse tuin. Toch dacht Loïs dat de tuin meer potentie heeft om iets mooier en functioneler te zijn. Ze deed mee aan de tekenwedstrijd van siertegelmaker MBI en won! Dat betekent dat haar droomtuin wordt aangelegd, daar is deze week mee begonnen.

Tilburg - Sierbestratingsbedrijf MBI uit Veghel schreef vorig jaar een tekenwedstrijd uit om kinderen te laten nadenken over hun buitenleefomgeving. Talloze kinderen, die door corona noodgedwongen thuis waren, hebben hun ideale ‘thuiswerktuin‘ bedacht, getekend en ingezonden.

Ruimte voor de natuur

Loïs wist met het ontwerp van haar droomtuin de jury te overtuigen. Die bestond uit om Tom Groot van Eigen Huis & Tuin, tuinontwerper Huib Schuttel en kinderjurylid Bo. De tuin van Loïs was vooral geïnspireerd op de natuur: veel groen, organische vormen en veel plek voor dieren. Zo heeft ze de huisdieren een verblijf- en speelplekje gegeven en is er een paddenpoel en bijenhotel. Verder was er nog voldoende ruimte om zelf ook lekker te relaxen.

Professioneel ontwerp

Nadat de jury de tuin van de Tilburgse tiener als winnaar had gekozen, maakte tuinontwerper Huib Schuttel er een professioneel tuinontwerp van. Met veel organische vormen en ruimte voor de natuur, plekjes voor de huisdieren, fruitbomen en leefruimte voor vogels, insecten en padden. Ook aan de bewoners is gedacht: het gezin krijgt een buitenkeuken om etentjes te organiseren in de tuin.

Verbouwing volgen

Na maanden van voorbereiden is afgelopen week de uitvoering van de natuurtuin gestart. Wil je de verbouwing volgen? Dat kan op de facebookpagina van Thuiswerk.tuin.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden