<p>Lindy bezoekt samen met de Eropuit-groep de verborgen en minder verborgen parels van Tilburg, zoals de Kempentoren in het Spoorpark.</p>

Lindy bezoekt samen met de Eropuit-groep de verborgen en minder verborgen parels van Tilburg, zoals de Kempentoren in het Spoorpark.

Drie jaar ‘De Eropuit groep’; jezelf én Tilburg ontdekken

De Eropuit groep van de Krachtcentrale 013 bestaat 3 jaar. Lindy Brekelmans, trainer van de groep, ervaart iedere donderdag: Samen wandelen en netwerken geeft inspiratie en energie! Ze vertelt over hoe de groep zich wekelijks laat verrassen door de warmte en schoonheid van Tilburg.

Tilburg - “Drie jaar geleden begon het allemaal. We zochten naar een vervolg op het reguliere programma van De Krachtcentrale 013, gericht op mensen die graag zicht willen krijgen op de mogelijkheden op gebied van (vrijwilligers)werk in de stad. Vanuit de gedachte: sámen netwerken is leuker dan alleen!”

Niet denken, maar doen

Lindy volgde zelf ooit een re-integratietraject bij De Krachtcentrale 013: “Ik was destijds bezig met mijn herstel en wist nog niet precies wat ik wilde. Op een gegeven moment was ik klaar met denken, ik moest iets gaan dóen! Door in gesprek te gaan met mensen uit de praktijk, kreeg ik inspiratie. Inmiddels hebben we al heel wat organisaties van binnen gezien. Van Bank 15, Amarant, Lochal, Natuurmonumenten en het ETZ tot de Wever, La Poubelle, Stadstuinderij, de Quiet, Station 88 en ’t Werkt. Overal worden we gastvrij verwelkomd en er zijn al veel matches tot stand gekomen!”

Luisterend oor

“Ons programma is afwisselend. De ene week wandelen we, de andere week bezoeken we een organisatie. Door samen op pad te gaan, ontstaan nieuwe ideeën en inspiratie. Ik word enthousiast als ik zie dat het de deelnemers lukt om stappen te zetten en zichzelf te ontwikkelen. De kracht van groep is dat we leren van elkaar. Ieder draagt bij naar draagkracht en vermogen: de een bakt een cake, de ander is chauffeur, maakt de routes, of biedt als vrijwillig coach een luisterend oor.”

Netwerken

Tijdens de coronatijd is de Eropuit groep blijven wandelen: “Ook in tweetallen en op veilige afstand is het fijn om samen van de natuur te genieten. We ontdekken nog steeds nieuwe gebieden, parken en natuur. Toch kunnen we niet wachten om ook weer organisaties te bezoeken. Wanneer de maatregelen worden versoepeld, komen we graag in contact met organisaties die samen met ons willen (net)werken. Mailen kan daarvoor naar Lindy@dekrachtcentrale013.nl. .”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden