Lopen tegen eenzaamheid bij wandeltocht voor jongeren

Jongeren die zich eenzaam voelen en meer contacten willen ontmoeten, kunnen op zondag 4 april hun loopschoenen uit de kast halen. Van 13.00 tot 16.00 uur houden jongeren met Next Up – jongerenwerk R-Newt, een Tilburgse wandeltocht met creatieve acts.

TILBURG - Begin dit jaar kwamen vier jongeren vanuit Brabant Maatjes en Avondje Uit 013 bij elkaar met de vraag ‘hoe kunnen wij eenzame jongeren in deze tijd bij elkaar brengen?’. Zij kregen begeleiding van Next Up, een organisatie die jongeren de kans biedt om hun ideeën uit te voeren met coaching en een budget. 

Rijke historie om te delen

De jongeren brainstormden wekelijks met elkaar over hoe ze hun vraag vorm kunnen geven en hebben creatieve oplossingen bedacht. Hieruit kwam het idee voort om een historische wandeltocht door Tilburg te organiseren. De stad heeft namelijk een rijke historie en cultuur die gedeeld mag worden.

Avondje Uit

Brabant Maatjes is een initiatief op facebook die zich inzet voor jongeren tussen de 18 en 35 jaar binnen Brabant die op zoek zijn naar een maatje. Stichting Avondje Uit 013 organiseert vrijetijdsactiviteiten voor mensen die behoefte hebben aan meer sociale contacten of zich in een sociaal isolement bevinden.

Rondje Tilburg

De Echte Tilburgse Wandeltocht is niet zomaar een wandeltocht. Tijdens de wandeling worden er verschillende acts gepresenteerd. De wandeltocht biedt eenzame jongeren de mogelijkheid om nieuwe contacten te leggen en tegelijkertijd krijgen ze een beeld over de geschiedenis van Tilburg en alles wat de stad te bieden heeft. Van een vrouwelijke rapper die ons welkom heet vanuit het Paleis-Raadhuis, langs het Vrijheidspark, tot de schippers aan de Piushaven. Ook zijn er creatieve en culinaire activiteiten ingepland.

Aanmelden

De wandeltocht vindt plaats op zondag 4 april van 13.00 16.00 in het centrum van Tilburg bij het Paleis-Raadhuis. Jongeren van 18 tot en met 35 jaar die graag willen meedoen met deze wandeltocht kunnen zich aanmelden bij brabantmaatjesmail@gmail.com, info@avondjeuit013.nl of kim1@r-newt.nl
Na aanmelding wordt je ingedeeld en krijg je een tijdslot.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden