Positieve energie voor jongeren met activiteiten van Social Spring

Vanaf deze week biedt het programma Social Spring van R-Newt jongeren in Tilburg en zes andere (Midden-)Brabantse gemeenten acht weken lang activiteiten op het gebied van online content maken, gaming en pitchen. Deelname aan Social Spring is gratis en bedoeld om het mentale welzijn van jongeren een boost te geven in coronatijd.

Tilburg - Jongeren in de gemeenten Tilburg, Waalwijk, Goirle, Dongen, Hilvarenbeek, Oisterwijk en Boxtel kunnen meedoen aan verschillende activiteiten in april, mei en juni. In het programma gaan jongeren aan de slag met hun talenten, staan ze in contact met andere jongeren en kunnen ze iets (terug)doen voor een ander.

“De coronaepidemie ontregelt het leven van jongeren volledig”

Jongeren met interesse in online, social media en podcasts leren in het programma Online Content bijvoorbeeld de fijne kneepjes van het vak. Serious Gaming biedt jonge game-fanaten de kans om in teams een (online) competitie tegen elkaar te spelen met mooie prijzen. En de Pitch Night biedt iedere jongere met een tof idee de kans om zijn of haar idee te presenteren en een mooi bedrag voor de uitvoering te winnen. De programma’s staan onder leiding van ervaren professionals.

Boost

“De coronaepidemie ontregelt het leven van jongeren volledig”, zegt projectleider Jordy Sweep. “Alle vastigheden zijn vervallen. Het welzijn van jongeren staat daarmee onder druk. Met Social Spring geeft R-Newt het mentale welzijn van jongeren een boost. We willen jongeren weer iets geven om naar uit te kijken. Iets positiefs om mee bezig te zijn en iets toekomstgerichts.”

Gratis deelname

Jongeren met interesse in één van de drie programmaonderdelen kunnen zich via de Facebook en Instagram van R-Newt Jongerenwerk aanmelden. In overleg met de deelnemende jongeren wordt bepaald op welke dagen het programma precies plaatsvindt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden