<p>Peter de Bie</p>

Peter de Bie

(Foto: Bas Hindriks)

Film over Tilburgse theatermaker Peter de Bie voor zijn 70e verjaardag

Ter ere van de zeventigste verjaardag van theatermaker Peter de Bie verschijnt de film ‘Stilstaan bij bewogenheid’ in de nacht van dinsdag 13 op woensdag 14 april op YouTube. De film, gemaakt door de Tilburgse beeldend kunstenaar Zeus Hoenderop, laat de bewogenheid van De Bie zien ten aanzien van kwetsbare jongeren.

Tilburg - De film toont onder anderen opnames van theatergezelschap ‘The streets are calling’, ontstaan uit kinderbeschermingstheater ‘Dossier-C’ met jongeren van de straat. Ook het festival ‘Via del mondo’ met muziek van de band Krezip uit 2003 komt op de film voorbij. De Bie draagt dit document op aan alle jongeren die zich niet gehoord en of gezien voelen.

Leerzame spiegel

De film ‘Stilstaan bij bewogenheid’ ging in september vorig jaar in première. Een van de gasten die bij die premièreavond waren, was Quiet-initiator Eric Rugebregt. Volgens hem kan deze korte film ingezet voor genezing, welzijn en bewustwording van deze jongeren die hiermee te maken hebben gehad. Ook voor ouderen zou de film betekenis hebben, doordat er een leerzame spiegel wordt voorgehouden.

De documentaire ‘Stilstaan bij bewogenheid’ is vanaf woensdag 14 april om 00.00 uur te zien op YouTube

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden