Foto:

Dina wordt 100: ‘Ik voel mezelf de koningin’

Op woensdag 14 april is in Tilburg de 100e verjaardag gevierd van mevrouw Dina van Wezel-Bressers, die nog zelfstandig woont op Den Herdgang.

Tilburg - Voor de familie stond het vast dat deze heuglijke dag gevierd moest worden ondanks de huidige coronasituatie. Om 9.00 uur nam mevrouw Van Wezel lekker warm plaats op haar balkon. Iedereen kon daarna op de telefoon meekijken met het persoonlijke videobericht van burgemeester Weterings. Vervolgens zong de Tilburgse volkszanger Mike Noye samen met de ruim vijftig familieden van de jarige een uitbundig ‘Lang zal ze leven’. De Commissaris van de Koning en ook de koning en koningin hebben felicitaties gestuurd. Mevrouw Van Wezel genoot van alle aandacht en had zichtbaar plezier: “Ik voel me vandaag zelf de koningin.”

Mevrouw Van Wezel-Bressers is op 14 april 1921 geboren in het pittoreske Brabantse dorp Liempde en woont al 75 jaar in Tilburg. Ze is de laatste van een sterk geslacht. Haar zus en zes broers zijn allemaal tussen 80-90 jaar geworden. Ze heeft veel meegemaakt en hard gewerkt in haar lange leven. Ze is twee keer getrouwd - beide echtgenoten zijn overleden - en ze heeft acht kinderen gekregen. Haar hele schare nazaten tot en met achter-achterkleinkinderen is bijna 50 personen. Ze kent ze allemaal en is erg betrokken.

Ze voelt zich hier in de inleunwoning van Den Herdgang heel goed thuis en noemt het regelmatig “de beste tijd van haar leven”. Dina kan goed opschieten met het personeel en de dames en heren van de thuishulp. Niet zeuren of klagen, maar een positieve instelling. Naast het geluk van goede genen is misschien ook dit wel hét recept voor een lang en gelukkig leven!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden