<p>Angelique Cornelissen is de Stadsfotograaf van Tilburg voor het komende jaar. Zij wil vooral &#39;de Tilburger&#39; in haar lens nemen.</p>

Angelique Cornelissen is de Stadsfotograaf van Tilburg voor het komende jaar. Zij wil vooral 'de Tilburger' in haar lens nemen.

Angelique is de nieuwe Stadsfotograaf: “Ontdek je eigen stad”

‘Een geval apart’ noemt ze zichzelf en daarvan getuigt haar winnende foto als stadsfotograaf voor 2021. Dit flatgebouw met zijn typische vierkante balkons, in de volksmond de ‘Vogelkooikesflat’ genoemd, fotografeerde ze uit een dusdanig ander perspectief dat je je verwondert waar je bent als je er naar kijkt. Je krijgt er bijna een vakantiegevoel van.

TILBURG - En dat is precies waar Angelique Cornelissen op uit is. Ze wil haar publiek verrassen en meenemen op een ontdekkingstocht in eigen stad, naar nog onbekende en bekende plekken met een ander perspectief in de breedste zin van het woord. Mensen inspireren op pad te gaan in hun stad op zoek naar nieuwe ontdekkingen. Ze doet dit ook nog eens bij voorkeur in samenwerking met stadsgenoten door ze centraal te zetten in de maandelijkse stadsfoto’s. Een stadsfotograaf in dienst van en voor haar medebewoners.

Foto’s verrassen

Angelique wil met haar kunstacademie achtergrond en grote liefde voor fotografie een brug slaan tussen de lokale bevolking en de schoonheid van hun leefomgeving. De winnende foto kreeg dan ook al een vervolg in een in het centrum verscholen kapel met het verhaal over een mysterieuze draak die daar woont. En ook een indrukwekkende fotoserie over cruciale beroepen in coronatijd is inmiddels een feit. Iedere maand verrast ze haar publiek met een nieuwe compilatie die meer is dan alleen een foto. Zo zag je in april een inclusieve serie bij de poort naar Ooit en het Textielmuseum, een knipoog naar het industriële Tilburg van weleer.

De bewoner centraal

Verwacht van Angelique dus geen voorspelbare Instaproof beelden die zo op een ansichtkaart kunnen, ook mooi maar niet bepaald haar ding. Ze zoekt liever de uitdaging in onontdekte plekken en onverwachte beelden in haar geboortestad. Om deze vervolgens artistiek, humoristisch maar zeker ook op een maatschappelijke manier wil vastleggen. Waarin onder andere het verhaal van de lokale bewoner centraal staat.

Documentaires maken

De plannen van Angelique zijn groots en haar ideeën onuitputtelijk. Volg haar dan ook in haar reis als stadsfotograaf in dit uitdagende jaar, zodat zij wellicht ook buiten de eigen stadsgrenzen kansen krijgt en haar vleugels uit kan slaan. Angelique heeft de ambitie ooit de stap te maken naar de ontwikkeling en het maken van documentaires die passen bij het gedachtegoed van haar fotografie. Wellicht keert ze nog terug naar de filmacademie die ze onder invloed van de coronacrisis aan zich voorbij liet gaan

Ticket to Tilburg

City Marketing Tilburg is de initiator van de wedstrijd voor stadsfotograaf. Via hun mediakanaal Ticket to Tilburg krijgen de foto’s van Angelique zichtbaarheid om Tilburg op de kaart te zetten als toeristische trekpleister. Voor meer informatie en de actuele stand van zaken, kun je terecht op de social media van Ticket to Tilburg. Ook kan je Angelique zelf volgen op het facebookprofiel van Angelique Cornelissen of op haar Instagram account angeliquecornelissen_23.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden