<p>Job Tuerlings heeft er ontzettend veel zin in om te starten met zijn eigen praktijk als emotiecoach. Foto: Mario Roberto Ruiz</p>

Job Tuerlings heeft er ontzettend veel zin in om te starten met zijn eigen praktijk als emotiecoach. Foto: Mario Roberto Ruiz

(Foto: )

Job helpt anderen zichzelf te vinden

Job Tuerlings werd als eerste geboren in een groot gezin. Zorgen voor anderen en het nadenken over de diepere vragen des levens, het is hem met de paplepel ingegoten. Na de opleiding Social Work werkte hij een aantal jaren in de zorg. Nwaagt hij de sprong naar zelfstandig ondernemerschap, als EmotieCoachEen uitdagende stap waar Job veel zin in heeft! 

Tilburg - Job is de oudste uit een gezin van zes kinderen. “Ons gezin is hecht. Er was altijd ruimte om te praten en het leven op eigen wijze te ontdekken. Een fijne basis, maar toen ik een jaar of 18 was wilde ik graag mijn eigen weg gaan. Ik vertrok in mijn eentje voor 4 maanden naar Peru. In Cuzco leerde ik de taal en ging werken met weeskinderen. Daar ontmoette ik bij toeval een sjamaan en onderging een ritueel. Een bijzondere ervaring die me heeft veranderd; een eerste stap in mijn zoektocht naar wie ik ben.”

Van jochie naar volwassen

Op zijn 21e verhuisde Job naar Nijmegen. “Ik wilde graag op eigen benen staan. Ik begon met de HBO Social Work en volgde ook trainingen en ceremonies in persoonlijk leiderschap en spiritualiteit. Na mijn opleiding ging ik werken bij Wonen In Goirle, een wooninitiatief voor (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Dit bracht veel dynamiek, je bouwt een band op met bijzondere mensen, wat aanvoelde als een groot gezin. Elke dag gebeurt er wel iets waar je op een adequate manier op moet handelen, zowel fysiek, emotioneel als praktisch. Je zou kunnen zeggen dat ik binnenstapte als jochie en na 3 jaar werken naar buiten kwam als een volwassen man.”

“Ik wil mensen helpen te vertrouwen in zichzelf en het leven”

Job is geen persoon om lang stil te staan: “Naast mijn werk ging ik de 2-jarige opleiding tot EmotieCoach van Vera Helleman volgen. De opleiding werkte door in mijn werk en persoonlijke leven. Want bij EmotieCoaching leer je wat emoties je te vertellen hebben en hoe je die op een gezonde manier kunt inzetten voor je eigen pad en levensgeluk. Op enig moment nam ik contact op met de Krachtcentrale 013, eigenlijk eerst als open sollicitatie maar daarna op uitnodiging, om zelf het loopbaantraject te ondergaan. Veel van wat ik eerder geleerd had, kwam terug in deze training. Marieke, de trainer, gaf mij ook de ruimte voor eigen inbreng, waardoor ik het coachen en kennis delen kon oefenen in de groep. Dit hielp mij om scherp te stellen: wie ben ik als coach? Het gaf de kickstart die ik nodig had om het gewoon te dóen: beginnen als zelfstandig coach!

Groeiproces

Inmiddels is Job zoals hij zelf zegt ‘in de actiefase belandt’: “Ik heb nu een eigen logo en samen met mijn vader (eveneens coach) bouw ik mijn eigen website. Inmiddels heb ik ook een praktijkruimte aan huis. Het is een heel avontuur om het ondernemerschap te leren kennen en mezelf neer te zetten in de wereld. Ik zie het vooral als een groeiproces en manier om mezelf als coach steeds serieuzer te nemen.”

Vleugje humor

Job blijft, naast zijn eigen praktijk, op oproepbasis werken in de zorg. “Ik wil in mijn eigen onderhoud voorzien. Het werken in de zorg verrijkt me en houdt me met beide benen op de grond; een waardevolle aanvulling op het werken in mijn eigen praktijk. Mensen helpen om vanuit hun gevoel te gaan leven, dat is waar mijn hart ligt. Ik wil mensen helpen te vertrouwen in zichzelf en het leven, dat de dingen kloppen en dat je jezelf kunt zijn. Maar altijd op een ontspannen manier en als het kan met een vleugje humor.”

De Krachtcentrale013
De Krachtcentrale 013 biedt diverse trajecten om je te helpen bij het vinden van een ‘bestaan dat past’. Dit kan vanuit een bestaande baan, maar ook vanuit WIA, Ziektewet of Bijstand. Kijk voor meer informatie op de website www.dekrachtcentrale013.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden