Foto:

Cindy haalt zo’n 1000 euro op voor Verbeeten Challenge

Een Verbeeten Challenge is er dit jaar niet, dus bedacht de Tilburgse Cindy van Hamond haar eigen challenge. Met de naam ‘Ren tot je niet meer verder ken’ liep ze onlangs een marathon waarvoor Cindy zich liet sponsoren. Zo haalde ze zo’n 1000 euro op voor het Verbeeten Instituut, dat onderzoek doet naar patiëntvriendelijkere behandeling van kanker.

Tilburg - Voor dat Verbeeten Instituut is jaarlijks een sportieve uitdaging, de Verbeeten Challenge, waarmee gesponsorde deelnemers geld ophalen. Door de corona-uitbraak kon het sportevenement vorig jaar niet doorgaan, ook dit jaar is er geen Challenge in Tilburg. Dus bedacht Cindy haar eigen uitdaging om tóch geld in te zamelen voor kankeronderzoek. En dat ging boven verwachting goed. “Mijn streefbedrag was 300 euro”, vertelt Cindy. “Dat zoveel mensen deze actie zouden steunen, had ik vooraf niet bedacht. Dit is echt fantastisch!”.

Zelf ervaren

Cindy is zelf al jaren betrokken bij de organisatie van de Verbeeten Challenge en was tot 2019 voorzitter. Met een reden. “Onderzoek naar een vriendelijkere behandeling van kanker door ons eigen Instituut Verbeeten blijft nodig. Zij missen al twee jaar een mooie bijdrage vanuit de challenge en daarom wilde ik iets doen”, zegt de Tilburgse die zelf haar moeder verloor aan de ziekte. “Ik heb helaas zelf ervaren hoe belangrijk goede zorg is en daarom maak ik me hard voor dit goede doel.”

En zo gaat de ‘Verbeeten Challenge’ in hele kleine vorm toch een beetje door. Niet met ruim 1.800 deelnemers, geen bedrag van ruim 120.000 euro zoals bij de laatste editie werd opgehaald, maar met dezelfde spirit met hetzelfde doel voor ogen: een meer vriendelijke behandeling van kanker.

De volgende Verbeeten Challenge staat gepland op 7 november 2021 in Breda en 10 april 2022 in Tilburg.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden