Foto: Jasper Schoonhoven
column Jacky Ervaart

Jacky Ervaart het gemis van een feestje

Het was afgelopen week natuurlijk alweer het tweede jaar op rij dat we koningsdag hebben moeten missen. Nou officieel natuurlijk niet, want we konden de koning, zijn vrouw en hun drie kinderen gewoon volgen via de streams, maar daar draait koningsdag niet om. Leuk dat het Wim-Lex z’n verjaardag is, gefeliciteerd en de groeten. Want het gaat om die vrije dag en zuipen in de zon. En dat is het bijna ieder jaar: zonnig. Alsof het geregeld is door iemand. Ook dit jaar, gelukkig.

In plaats van op de Korte Heuvel met een plastic bekertje in mijn hand, een schorre stem door het schreeuwen naar de overkant en trommelvliezen die bijna scheuren, zat ik dit jaar aan de pizzarette in de tuin. Wel anders. Maar ook leuk. De buikpijn aan het einde van de dag was overigens praktisch hetzelfde als altijd. Alleen nu van het vele eten in plaats van drinken. Sommige dingen veranderen natuurlijk nooit.

Een rustig middagje in de tuin dus. Met muziek op de achtergrond, goede gesprekken en veel, heel veel eten. Het moet toch op de één of andere manier gezellig gemaakt worden. En als we niet kunnen dansen, dan maar bunkeren.

Toch gaat er voor mij niets boven de Korte Heuvel. De straat die langzaam volstroomt, de dj’s die heerlijke deuntjes draaien, duizenden mensen die de meest afschuwelijke kleur ooit dragen: het is ieder jaar feest. Ik ben ook wel eens naar festivals geweest, maar dit soort grote evenementen vier je in je eigen stad. Hoe groots een festival ook is. Pasen en Kerst vier je in Tilburg, de avond en nacht voor Hemelvaart sta je in de Clos, de Boeka of de Philip. En de kermis vier je natuurlijk überhaupt nooit ergens anders.

Ik kan niet wachten om daar weer te staan volgend jaar. Hopelijk ook weer in de zon. En met een schorre stem, plastic bekertjes en gescheurde trommelvliezen. Om de dag en avond van mijn leven te hebben. En om, zoals ieder jaar, ‘the day after’ te zeggen: ik drink nóóit meer.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden