Kijk in toekomst van zorgvleugel Het Laar

De aanbouw aan woonzorgcomplex Het Laar aan de Generaal Winkelmanstraat komt steeds dichterbij. In twee containers is op het parkeerterrein een modelwoning gebouwd waar te zien is hoe de toekomstige appartementen van Laarstede eruit zouden kunnen zien. In totaal worden 68 zorgappartementen aan Het Laar gebouwd. Daardoor komen bestaande appartementen als huurwoningen op de markt.

Tilburg - Na het voorwerk door een landschapsarchitect, bouwadviseurs en architecten en overleg met de gemeente Tilburg kon de schop de grond in. Niet voor de bouw, maar voor archeologisch onderzoek. Daar is volgens Het Laar niets bijzonders gevonden. Verdere onderzoeken naar onder andere geluidsbelasting, parkeren, bomenkap en regenwateropslag en inspraak van omwonenden werken op dit moment toe naar een bestemmingsplan, bouwvergunning en een ontwerp. Dan kan Het Laar op zoek naar een partij die het maken van de aanbouw voor zijn rekening wil nemen.

Inspelen op vraag

]De bedoeling is dat er een vleugel met de naam ‘Laarstede’ aangebouwd wordt aan de westkant het complex, schuin richting evenemententerrein Het Laar. Daar moeten bijna zeventig appartementen verijzen die als zorgwoning kunnen worden ingezet. “Het Laar hoopt medio 2023 de deuren te openen van Laarstede, een fonkelnieuw woonzorggebouw”, zegt projectmanager Joris Truijen..”Met Laarstede spelen we in op de groeiende vraag naar comfortabel wonen voor ouderen met zorg in de nabijheid.”

Modelwoning

Betrokkenen bij het project kunnen alvast een blik in de toekomst werpen in het demo-appartement dat op het parkeerterrein van Het Laar staat. Daar is te zien hoe de entree, berging, keuken en woonkamer, slaapkamer en badkamer eruit kan zien. Het model dient als proeftuin, waar wordt bepaald waar sanitair, stopcontacten en zorgoproepsysteem moeten komen. De woning staat er tot eind juli 2021.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden