<p>De monumentale stadsboerderij De Lindehoeve is gerestaureerd en omgebouwd tot woningen.&nbsp;</p>

De monumentale stadsboerderij De Lindehoeve is gerestaureerd en omgebouwd tot woningen. 

(Foto: )

Lindehoeve doet een gooi naar de Brabantse Stijlprijs

Om nieuwe en inspirerende woonvormen in de schijnwerpers te zetten heeft de provincie Brabant de Stijlprijs in het leven geroepen. Zo’n dertig van die woonvormen dingen mee naar de prijs, waaronder de Tilburgse Lindehoeve in de Oude Langstraat. Naast een jury bepaalt ook het publiek wie er met de Stijlprijs 2021 vandoor gaat. Stemmen kan in september.

TILBURG - De Lindehoeve is een monumentale stadsboerderij die werd gerestaureerd en waarbij op het terrein in totaal tien levensloopbestendige woningen werden gerealiseerd. Dit alles werd gedaan op particulier initiatief en geheel op eigen kosten. Een succesverhaal over hoe gewone mensen zelf hun toekomst ter hand namen en hebben vormgegeven. Meer informatie: www.delindehoevetilburg.nl of www.zorgsaamwonen.nl.

Met elkaar

Dat ‘samen’ is volgens gedeputeerde en juryvoorzitter Erik Ronnes de gemene deler in de inzendingen van dit jaar. “Het gaat om woongebouwen voor jongeren met een beperking, die vaak op initiatief van de ouders tot stand zijn gekomen”, zegt Ronnes. “Maar er is ook een variatie aan projecten ingestuurd voor wonen met zorg voor senioren. In weer andere projecten werken mensen samen aan de realisatie van een woonbuurt, vaak vanuit gedeelde waarden. En het mooie is dat het vaak niet alleen gaat om het wonen in een gebouw of complex, maar nadrukkelijk ook om het samen leven in een buurt, met elkaar.”

Uitstel door corona

De jury, naast voorzitter Erik Ronnes, bestaat uit professionals die een breed veld aan expertise op dit thema hebben, zoals economie, duurzaamheid, gezondheid, zorg en ruimtelijk ontwerp. De jury zal later dan gepland aan de slag gaan, namelijk in september-november 2021. Reden hiervoor is de maatregelen rond de coronacrisis die het live uitvoeren van alle juryactiviteiten niet mogelijk maakt. Bovendien is het onwenselijk om inzendingen te beoordelen met woonvormen met kwetsbare mensen waar niet of nauwelijks bezoek mogelijk is.

De winnaar van de juryprijs krijgt een fraaie trofee, eeuwige roem, extra publiciteit en podium. De winnaar van de publieksprijs ontvangt een geldbedrag van 2.500 euro. Maar bovenal biedt deze competitie een podium om elkaar te inspireren met gerealiseerde projecten, waar dan ook in Brabant.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden