<p>Het eerste exemplaar van Oma Luchtbuks was natuurlijk voor Ria van Dijk. Ook de kinderen van de Rijdende School kregen een boek.&nbsp;&nbsp;</p>

Het eerste exemplaar van Oma Luchtbuks was natuurlijk voor Ria van Dijk. Ook de kinderen van de Rijdende School kregen een boek.  

‘Luchtbuks Ria’ van Dijk speelt hoofdrol in nieuw kinderboek

Luchtbuks Ria is een begrip in Tilburg en ver daarbuiten. De inmiddels honderdjarige Ria van Dijk is sinds 1936 bij de schiettent op de Tilburgse kermis te vinden en weet hier elke keer raak te schieten! Barbara Scholten was zo onder de indruk van het verhaal, dat ze besloot er een boek over te schrijven: Oma luchtbuks. Het eerste exemplaar? Die is natuurlijk voor ‘Luchtbuks Ria’.

Tilburg  - In de zonnige binnentuin van ‘t Laar werd afgelopen zaterdag het eerste exemplaar van Oma luchtbuks overhandigd aan Ria van Dijk. Naast schrijfster Barbara Scholten en illustrator Els van Egeraat was ook de Rijdende School aanwezig. Deze school rijdt door heel het land om les te geven aan kinderen van kermisexploitanten en circusmedewerkers. Om de leesbevordering in de klas te stimuleren, en het mooie verhaal van Oma luchtbuks met zoveel mogelijk mensen te delen, hebben de aanwezige leerlingen een boek gekregen. Ook de leerlingen die niet bij de uitreiking waren, worden niet vergeten. UItgeverij WPG Media, die het boek uitgeeft, heeft een groot aantal boeken gedoneerd aan de kinderen van de Rijdende School.

Op de mooie zonnige dag genoten zowel Ria als Barbara en Els zichtbaar van deze unieke boekuitreiking. “Ik denk dat Ria straks de meest gewilde oma van Nederland is”, zegt Barbara Scholten lachend. “Ieder kind wil straks zo’n oma hebben.”

Over Oma Luchtbuks

In het boek Oma Luchtbuks vertelt Barbara Scholten het verhaal van Lina. Lina is het gelukkigste kind op aarde. Voor haar tiende verjaardag gaat ze drie dagen met haar moeder naar Parijs. Eindelijk wat tijd samen! Maar helaas, haar moeder wint een belangrijke prijs en reist alleen af naar Zuid-Frankrijk. Na wanhopig rondbellen wordt Lina bij haar oma achtergelaten. Er is maar één klein probleem... ze heeft haar oma nog nooit gezien! Het belooft een megasaaie week te worden, maar niets is minder waar. Oma heeft namelijk twee heel bijzondere hobby’s: opkomen voor mensen die in de problemen zitten, en schieten met haar luchtbuks. Deze twee hobby’s gaan blijkbaar prima samen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden