Start campagne ‘Groente, zet je tanden erin’

Tilburg - Met het uitdelen van een groentepakket voor kindercrèche Dirigent en Kinderopvang Tjil! is vorige week een nieuwe campagne van start gegaan. Die moet helpen om jonge kinderen en hun ouders meer groente te laten eten. 

De campagne ‘Groente, zet je tanden erin’ is ontwikkeld door JOGG Tilburg en Sportbedrijf Tilburg, samen met Servicebureau Kinderopvang en GGD HvB. Diverse Tilburgse kinderopvangorganisaties, consultatiebureaus en supermarkten zijn betrokken om gezamenlijk kinderen van 0-4 jaar én hun ouders te stimuleren om dagelijks meer groente te eten. Dat gebeurt onder andere met lespakketten, waarbij kinderen aan de hand van kleur en smaak spelenderwijs verschillende groentes leren kennen en hun smaak ontwikkelen. 

De campagne plukt de vruchten van een brede samenwerking. Zo doen ruim 75 kinderopvanglocaties en thuiscrèches in de gemeente Tilburg mee, net als alle negen consultatiebureaus. Ouders die op het driemaandenconsult komen, krijgen een groentehapjespakket. En achttien supermarktvestigingen van Albert Heijn, Jumbo, Aldi en Plus mee brengen groentes in hun winkels extra onder de aandacht. Groenrijk Tilburg helpt met een moestuinpakket en de bieb maakt thematafels met boeken over groente.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden