<p>Hans Waijers op zijn. Voor meer info over de KBO: www.kbo-kringtilburg.nl, info@kbo-kringtilburg.nl of 06-46244027.&nbsp;</p>

Hans Waijers op zijn. Voor meer info over de KBO: www.kbo-kringtilburg.nl, info@kbo-kringtilburg.nl of 06-46244027. 

(Foto: Aldert van der Burg )

KBO ’t Heike luidt noodklok: de Vorstenhof gaat tegen de vlakte

De Vorstenhof is de flat aan de Piusstraat waar KBO ’t Heike activiteiten voor ouderen organiseert. Lang zullen de senioren daar niet meer van kunnen genieten, want het pand gaat tegen de grond. Over anderhalf jaar moeten zij eruit. Wat nu?

Door Aldert van der Burg

TILBURG - ‘Een verademing in Tilburg’, zo noemt voorzitter Hans Waijers (75) van KBO ’t Heike de ruimte van 140 vierkante meter groot boven in de flat die KBO van TBV Wonen mag gebruiken. “Toen ik twee jaar geleden voorzitter werd, was ik enorm verbaasd dat er midden in het centrum zoiets bestond. Ik kreeg wel meteen een vervelende mededeling, namelijk dat we er vóór 1 januari 2023 uit moeten, omdat het hele gebouw in het kader van de herontwikkeling van het Koningsplein wordt platgegooid.”

De eerste taak van Waijers als voorzitter was dan ook om op zoek te gaan naar een nieuwe ruimte, maar tot op heden zonder resultaat. “Ik heb een gesprek gehad met twee ambtenaren van de gemeente en daarbij zijn twee opties naar voren gekomen: het voormalige kantongerecht aan het Stadhuisplein en de voormalige bibliotheek aan het Koningsplein”, vertelt hij. “Dan zouden we in ieder geval in het centrum kunnen blijven, maar vooralsnog is daar niks van terechtgekomen. Het gebouw van de rechtbank wordt verkocht en een ruimte voor ons in de oude bieb past niet in het plan dat de gemeente met het pand heeft. We horen er verder weinig van, waarmee ik niet zeg dat ze niet meewerkt. Ik verwijt niemand iets, maar ik ben wel een beetje teleurgesteld. M’n hoop is nu gericht op een ruimte in V39 aan de Veemarktstraat; in dat gebouw zit overdag bijna niemand, maar elk ander alternatief in het centrum is welkom.”

Als KBO ‘t Heike niet tijdig andere huisvesting vindt, is volgens Waijers een fusie met een andere afdeling of zelfs opheffing de uiterste consequentie, maar zo ver is het nog niet. Sterker nog, op maandag 14 juni is de Vorstenhof weer opengegaan voor activiteiten. Waijers: “Omdat we nog steeds anderhalve meter afstand moeten houden, ontvangen we voorlopig maximaal dertig bezoekers. Verder is bridgen door de coronamaatregelen nog even niet mogelijk en voor het linedancen wordt nog een docent gezocht.” Veel andere dingen konden wel opnieuw worden opgestart. Zo is het bewegen voor ouderen op 15 juni weer van start gegaan, net als het handwerken en het kaarten. Ook de tweewekelijkse bingo op donderdagmiddag is terug en liefhebbers van koersbal en sjoelen kunnen zich sinds vrijdag 18 juni uitleven. Tot slot is er op donderdag 15 juli een vismiddag met muziek.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden