<p>Links Raissa Everts, rechts winnares Gina Goossens.</p>

Links Raissa Everts, rechts winnares Gina Goossens.

(Foto: Corné Vorselaars)

Gina Goossens de nieuwe Junior Stadsdichter van Tilburg

Tilburg - De spannende wedstrijd in de Concertzaal waarin zeven kandidaten van vier scholen (2college Jozefmavo, De Nieuwste School, OC Leijpark, Theresialyceum) op woensdagavond 30 juni streden om de positie van Junior Stadsdichter van Tilburg, is gewonnen door Gina Goossens van De Nieuwste School.

De vakjury bestond dit jaar uit: Hilde Adriaenssens (juryvoorzitter): Algemeen secretaris Orde van den Prince, Wies Weijermars: Junior Stadsdichter 2019/20, Rick van der Made: dichter, columnist, ondernemer, hoofdredacteur Gaykrant, Thomas Waterreus: docent, artiest (de Gelogeerde Aap), Daan Taks: docent, dichter, voordrachtskunstenaar, schrijver, Nachtdichter van Tilburg.

‘Het raakt vele aspecten van Tilburg op een speelse manier’

De jury was onder de indruk van de kandidaten. Samen selecteerden de juryleden de twee beste kandidaten van de avond: Gina Goossens (16 jaar, 4e klas De Nieuwste School) en Raissa Everts (15 jaar, 3e klas Theresialyceum). De jury over Gina en haar gedicht ‘Hart met een grote T’: “Het is een zeer poëtisch gedicht en raakt vele aspecten van Tilburg op een speelse manier.” Raissa trad op met haar gedicht ‘Zij’: “Het gedicht heeft een krachtige herhalende structuur met een sterk onderliggende metafoor voor Tilburg.” 

De uiteindelijke keuze was aan het publiek. Via smartphone en tablet konden zij hun stem uitbrengen op hun favoriet. Daarnaast reikte de jury ook een aanmoedigingsprijs uit. Anisaëslem Stolwerk (17 jaar, 3e klas OC Leijpark) won de aanmoedigingsprijs voor haar gedicht ‘Van de straten’: “Er zit veel drive en urgentie in haar boodschap. Het gedicht is verfrissend door verschillende stijlen.”

Gina Goossens is een jaar lang de Junior Stadsdichter van Tilburg. De Junior Stadsdichter heeft dezelfde taken als de Stadsdichter: zij schrijft gedichten bij belangrijke gebeurtenissen, dicht over typische of verrassende Tilburgse onderwerpen, treedt regelmatig op bij evenementen in de stad en becommentarieert het leven in de stad vanuit de visie van een jongere.

De verkiezing van de Junior Stadsdichter wordt mede mogelijk gemaakt door: de Bibliotheek Midden-Brabant, CiST, de Gemeente Tilburg, Gianotten Mutsaers, Scholen voor het voortgezet onderwijs Tilburg. Voor meer informatie over het project kun je kijken op www.juniorstadsdichter.nl of www.facebook.com/juniorstadsdichtertilburg 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden