<p>Erwin &ldquo;Ik zit weer beter in mijn vel, ik ben uit de negatieve spiraal. Door de Krachtcentrale ben ik versterkt in mijn kracht.&rdquo;</p>

Erwin “Ik zit weer beter in mijn vel, ik ben uit de negatieve spiraal. Door de Krachtcentrale ben ik versterkt in mijn kracht.”

Erwin: bijna 50 en barstensvol energie!

Tilburg - Erwin is een echte wervelwind en lijkt te beschikken over een onuitputtelijke bron van energie. Hij heeft een baan, loopt en fietst regelmatig grote afstanden en spreekt maar liefst acht talen. Met open vizier treedt hij de wereld tegemoet. Toch zit ook Erwin wel eens in een negatieve spiraal. Lange tijd worstelde hij met zijn loopbaan. Maar nu heeft hij zijn draai gevonden en kan hij zijn energie, naast zijn fulltime baan en talenpassie, kwijt in een prachtige vrijwilligersbaan.

Door Regine Griep

Erwin vertelt: “Ik las wel eens artikelen in Stadsnieuws. Over mensen die een traject hadden gevolgd bij De Krachtcentrale 013. Vanwege mijn leeftijd (ik word over een paar maanden 50) dacht ik: Ojee, vind ik nog wel een andere baan? Ik werk al jaren in het ziekenhuis op de OK als logistiek medewerker. Op zich een prima job, met een aantal collega’s heb ik een goede band, ze zijn een deel van mijn leven. Maar toch knaagde er iets. Zo volgde ik al eerder een avondopleiding in toerisme. Ik wilde hier verder in, maar corona gooide roet in het eten. Mijn droom was: met mensen bezig zijn, mijn talenkennis en enthousiasme gebruiken, het mensen naar de zin maken; Ik word blij door mensen blij te maken!

Erwin volgde ooit de lerarenopleiding Frans en Duits. Ook verdiepte hij zich in Zweeds, Deens, Noors, Fins en Hongaars. “Ik stop daar veel tijd in en heb vrienden door heel Europa, zo onderhoud ik het. Door corona lag dat helaas even stil. Voor corona werkte ik ook als nachtportier, helemaal geweldig: Ik kon mensen in hun eigen taal welkom heten, dat gaf een enorme kick. Talen vergroten mijn wereld, daardoor het gevoel dat ik meerdere levens leid.”

Waardering krijgen is echt zo fijn!

Het traject in de Krachtcentrale 013 gaf Erwin nieuwe energie: “Na een sessie bij de Krachtcentrale merkte ik dat ik weer opgeladen was. Door de training, maar ook door de verhalen van andere mensen. De groep was heel divers, jong en wat ouder, met heel verschillende achtergronden en interesses. We vulden elkaar echt aan.

Via de Krachtcentrale ben ik, naast mijn betaalde baan, als (vrijwillig) suppoost gaan werken in het Kasteelmuseum in Helmond. Ik geniet daar echt! Ik begeleid de jonge bezoekers bij creatieve activiteiten en interactieve spelletjes. En ik sla regelmatig iemand tot ridder. Daar krijg ik zoveel energie van! Wanneer ik dan na een werkdag van de receptie hoor dat ze van de bezoekers hoorden dat ik het heel goed heb gedaan, dan doet dat iets. Waardering krijgen is zo fijn! Het doen van vrijwilligerswerk…zonder de Krachtcentrale was ik nooit op dit idee gekomen, zolang ik het leuk vind blijf ik het gewoon doen. Dat geldt voor alles!”

Erwin volgde zijn traject bij De Krachtcentrale 013. Heb je een loopbaanvraag, zoek je ander werk, ben je je baan kwijt door corona, of wil je herstellen van een burn-out? Kijk op onderstaande website voor de mogelijkheden:

www.dekrachtcentrale013.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden