Foto: Jasper Schoonhoven

Jacky Ervaart

Column

Het is bizar hoe snel je weer terugvalt in je oude gewoontes, als alles weer ‘normaal’ wordt. En hoe boos je wordt als dat normaal weer wordt afgepakt. Vooral wanneer je het aan zag komen, maar eigenlijk ook niet zag aankomen. 

Ik was namelijk zowaar gaan genieten van het rustige leventje dat ik gekregen heb door de pandemie. Niet meer iedere week uit, geen ‘Fear Of Missing Out’ meer, gewoon lekker kaasjes en dip op tafel op zaterdagavond en met wat vrienden spelletjes doen. Heerlijk. Dit ‘nieuwe leven’ was niet alleen goed voor mijn ritme, dat niet vernacheld wordt door om half zes in de ochtend thuis te komen, maar ook voor hoe lang mijn weekend duurt. Mocht je namelijk op zondagochtend vroeg (of héééél laat, het is maar net hoe je het bekijkt) thuis komen, dan lig je ook tot laat in bed en lig je er in de avond weer vroeg in. In de lockdown was die zondag ook nog een vrije dag. 

En nu is die zondag weer een vrije dag. Weer om 9 uur in de ochtend wakker. Ik heb met geen enkele maatregel zoveel moeite als met deze. Geef me een vinger en ik grijp een hand. Maar die hand en zelfs die vinger is weer teruggetrokken. Geloof me, ik begrijp deze maatregel wél. Ik begrijp alleen totaal niet hoe Mark en Hugo dit niet hebben aan zien komen. Je stuurt een gigantische groep ongevaccineerden (want gewoonweg nog te jong om in aanmerking te komen) op pad en je vindt het gek dat er besmettingen bij komen?

Ik ben blij dat ik er weer even twee weken aan heb kunnen proeven. Dat ik die vinger gegrepen heb en even anderhalf jaar eruit heb kunnen dansen, los heb kunnen gaan. Ik heb bier over me heen gekregen en daar niet over geklaagd, pijn gehad aan mijn voeten en daar óók niet over geklaagd en mennekes van 18 uitgelegd wat ‘de ongeschreven regels zijn in de kroeg’. Jammer dat ze het weer vergeten zijn als over een jaar of twee de deuren van de kroegen weer openen. Maar goed. Dan sta ik - gevaccineerd en al - wéér vooraan. En dans ik weer alle ellende eruit. Hoe lang dat dan ook mag duren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden