Foto: Jasper Schoonhoven

Jacky Ervaart

Column

Ik schrijf ieder jaar wel een keer over de kermis of over Roze Maandag. Maar dit jaar gaat het volledig aan me voorbij. Ik wist alleen maar dat er kermis was, omdat ik zaterdagmiddag de stad in wilde met mijn fiets en dat niet kon of mocht. En voor een terrasje moest ik eerst anderhalf uur in de rij staan. Dat vond ik persoonlijk iets te veel van het goede. Dus heb ik mijn zaterdagmiddag maar op een andere manier doorgebracht. Namelijk op mijn knietjes in de voortuin, onkruid wiedend. 

Niet alleen heb ik een heleboel spinnen uit de grond getrokken en hun leefgebied verbouwd en omgeploegd, ik heb ook de rust van een chillende rivierkreeft verstoord. Die rustig zat te relaxen aan de zijkant van het huis van de buren. Als barmhartige Samaritaan heb ik hem terug in het water gegooid. Wat dus blijkbaar absoluut niet mag, omdat deze beesten een gigantische plaag zijn.

Vanaf het moment dat ik het beestje zag, kreeg ik cravings. En wilde ik naar Italiaans restaurant Tredici (geen reclame. Was het trouwens maar zo, dan kreeg ik gratis eten. Tredici en andere restaurants: ik ben omkoopbaar, dus hit me up!) voor de pasta met garnalen en schelpdieren. Dus zijn we toch de kermisdrukte gaan opzoeken. En besloten we maar om gigantisch om te fietsen in plaats van onze fiets te stallen en lopend over de kermis te gaan. Want slenterende mensen zijn mijn minst favoriete mensen ter wereld. Dan zou mijn humeur al 180 gedraaid zijn en pas weer goed worden zodra ik die pasta voor mijn neus had.

We fietsten door de Piushaven, of over de Piushaven. Geen idee hoe je het zegt, maar we fietsten in ieder geval daar. En zeker op zomerdagen zijn dat de momenten dat ik het meest van Tilburg houd. Als ik picnickende mensen zie op het gras, terrassende levensgenieters op het terras of een ouder wandelend echtpaar met de zon op hun gezicht. 

Het eten was heerlijk. De mensen om me heen gelukkig. En behalve dat ik de plaag van de rivierkreeften niet heb stopgezet, was het een goede dag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden