Foto: Jasper Schoonhoven

Jacky Ervaart

Column

Afgelopen weekend had ik Bachelorette nummer twee in de stad. Één van mijn beste vriendinnen trouwt binnenkort en voor haar moesten we natuurlijk een vunzige dag organiseren. Een Bachelorette is ook de perfecte manier om de vakantie te starten. Begin je meteen met een knal, wat een mooie voorbode hoort te zijn voor de rest van de vakantie. Met een picknick op een afgelegen veldje begon de vrijgezellendag. In een rustig wijkcentrum in het midden van de stad, waar net een groepje onschuldige kinderen een uur had geschilderd, werd de sfeer wat broeieriger. Stripper Lex bracht het hele gezelschap in een sexy bui. De eigenaresse van het wijkcentrum had nog gevraagd of er ‘mannelijk gezelschap’ bij zou zijn, waar wij heel onschuldig ‘nee’ op hebben geantwoord. Je weet maar nooit natuurlijk. En die stripper was absoluut de knaller van de dag.

Na de stripper werd de dag (blijkbaar) op z’n Tilburgs afgesloten in een huifkar. Wat ik hilarisch vond. Want vanaf mijn vijfde verjaardag, werden kinderen in een huifkar thuisgebracht. Maar wij werden uiteraard niet thuis gebracht. Wij brachten onszelf zelfs in een andere dimensie, zoveel alcohol ging er in. De reis ging naar De Spie in Goirle, waar het bruidspaar elkaar ontmoet heeft. En waar ik zelf een heel heftig introductiekamp heb gehad. Daar zijn bracht de geur van lauw bier en schrobbèler meteen weer boven. Maar ook de bijzondere herinneringen. Het feit dat ik toen nog niet eens wist wat Goirle was, laat staan waar het lag. En dat ik alle mensen die ik nu ken, nog niet eens kende. Maar ik kreeg ook instant koppijn en kokhalsneigingen. Ook dat hoort bij de herinneringen. 

Na de huifkar ging het bonte gezelschap richting de Heuvel, waar de dag werd afgesloten met een barbecue. Een barbecue waar deze meid precies nul hapjes van heeft genomen, omdat ze te druk was met drinken. Deze Bachelorette was een ‘trip down memorylane’. Voor het bruidspaar allerlei locaties die betekenis hadden, maar voor mij ook. Hier begon mijn leven in Tilburg. Mijn eerste drankjes dronk ik hier. En mijn laatste zullen het zeker nog niet zijn!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden