Foto:

Leerlingen Beatrix College verkopen vogeltjes

De leerlingen van het tweetalig havo worden opgeleid met een brede kijk op de wereld. Ze krijgen les in het Engels en hebben contacten met andere landen. Zo ook met een school in Tilburgs zusterstad Matagalpa, Nicaragua. In hun eerste schoolweek worden de tweedejaars dit jaar helemaal ondergedompeld in de Nicaraguaanse cultuur. Ze krijgen workshops, moeten een reis organiseren, maken kennis met Spaans en gaan Nicaraguaans koken. Vrijwilligers van de Stedenband Tilburg-Matagalpa verzorgen diverse gastlessen.

Op donderdagochtend 9 september gaan de leerlingen in groepjes balsahouten vogeltjes uit Nicaragua verkopen op meerdere locaties in de Reeshof (Heyhoef, Dalempromenade en Ketelhavenplein). U herkent de leerlingen aan hun rode shirts. De opbrengst van de verkoop is voor Matagalpa en gaat naar projecten tegen kinderarbeid en voor beter onderwijs.

De vogeltjes zijn in Nicaragua gemaakt en beschilderd met vrolijke kleuren. Er zijn losse vogeltjes verkrijgbaar en vogeltjes op stokjes en houtjes. Een erg leuk cadeau!

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden