<p>Door het zichtbaar maken van het logo opende burgemeester Theo Weterings de Tilburgse Speelgoedbank. Hij kreeg daarbij assistentie van voorzitter Hennie van Schooten van de Stichting Het Vierde Geschenk.&nbsp;</p>

Door het zichtbaar maken van het logo opende burgemeester Theo Weterings de Tilburgse Speelgoedbank. Hij kreeg daarbij assistentie van voorzitter Hennie van Schooten van de Stichting Het Vierde Geschenk. 

(Foto: Yvonne Richter)

Burgemeester opent Tilburgse Speelgoedbank

Tilburg - Burgemeester Theo Weterings van de gemeente Tilburg heeft afgelopen zondag 12 september de Tilburgse Speelgoedbank geopend. In deze nieuwe voorziening kunnen kinderen uit gezinnen die het financieel niet breed hebben en die wonen in Tilburg, Udenhout, Berkel-Enschot en Biezenmortel gratis speelgoed komen halen. De Tilburgse Speelgoedbank is gevestigd aan de D.J. Jittastraat 4 A (achter de Westermarkt).

In een zeer betrokken toespraak noemde burgemeester Weterings de Tilburgse Speelgoedbank ‘een hele mooie, helaas noodzakelijke voorziening’. Hij doelde daarmee op het feit dat in de gemeente Tilburg duizenden gezinnen wonen die moeite hebben om financieel rond te komen. Daardoor blijft er weinig tot geen geld over om speelgoed te kopen. En juist daarin wil de Tilburgse Speelgoedbank van betekenis zijn. “Want 7.000 kinderen die in de gemeente Tilburg onder deze omstandigheden moeten leven zijn er echt heel veel, té veel”, aldus Hennie van Schooten, voorzitter van de Stichting Het Vierde Geschenk.

Deze stichting heeft het initiatief genomen tot de Tilburgse Speelgoedbank. De winkel aan de D.J. Jittastraat is tot aan de nok gevuld met heel veel en mooi speelgoed. Alles werkt, dankzij de technische vrijwilligers van het eigen Tilburgse Speelgoed Repair Café dat ook in de Speelgoedbank is gevestigd. Het speelgoed wordt geschonken door kinderen van de basisscholen in de gemeente Tilburg. Particulieren kunnen speelgoed elke zaterdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur afgeven aan de D.J. Jittastraat.

Secretaris Karel Bergmans van de Stichting Het Vierde Geschenk vertelde dat kinderen die in aanmerking komen voor het speelgoed, dit uit kunnen komen zoeken op woensdag- en vrijdagmiddag. Afgeven van speelgoed en opalen van speelgoed kan alleen na het maken van een afspraak via telefoonnummer 06-51641103 of email info@tilburgsespeelgoedbank.nl. Alle Tilburgers kunnen kennis komen maken met de Tilburgse Speelgoedbank op zondag 3 oktober. Dan is er een open dag als onderdeel van het zestigjarig bestaan van de Westermarkt.

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden