opening Geheugenwerkplaats

Op 21 september is de officiële opening van De Geheugenwerkplaats in de Clarissenkapel in Tilburg. De Geheugenwerkplaats is een bruisende plek waar wijkbewoners, mensen met beginnende geheugenproblemen of dementie en hun mantelzorgers elkaar kunnen ontmoeten. U bent van harte welkom om tijdens de opening op 21 september tussen 11.00 uur en 16.00 uur eens te komen kijken in de Geheugenwerkplaats. 

Activiteiten, workshops en inloopmomenten 

In de Geheugenwerkplaats worden allerlei activiteiten, workshops en cursussen georganiseerd. Zo kunnen wijkbewoners en mensen met geheugenproblemen of dementie terecht voor geheugenfitness, een beweegprogramma met dans en muziek of voor creatieve workshops. Voor mensen met beginnende dementie worden er gespreksgroepen georganiseerd en mantelzorgers kunnen elkaar tijdens inloopmomenten ontmoeten. Partners en kinderen van mensen met dementie kunnen ook deelnemen aan de cursus Dementie en NU, waardoor ze beter leren omgaan met de ziekte van hun naaste.

Kracht van de Geheugenwerkplaats

De Geheugenwerkplaats is een initiatief van de dementieconsulenten van De Wever | Geheugenwinkel. ‘Mensen staan in de Geheugenwerkplaats in hun kracht, ze zijn zoals ze zijn’, vertelt Phil Mutsaers, dementieconsulent van De Wever. ‘We geven de mensen de mogelijkheid om te doen wat ze kunnen. Je wilt ze het gevoel geven dat ze er toe doen als ze hier komen. Op een gegeven moment leren we de mensen kennen. We weten welke kwaliteiten ze hebben, daar kunnen we dan een beroep op doen. We willen dat mensen betrokken blijven bij de maatschappij’.

Officiële opening van de Geheugenwerkplaats

Datum: 21 september 2021

Tijd: van 11.00 uur tot 16.00 uur

Locatie: Clarissenkapel, Lange Nieuwstraat 191 in Tilburg

Wilt u meer weten over de activiteiten in de Geheugenwerkplaats? Kijk op dewever.nl/geheugenwerkplaats of bel naar de Geheugenwinkel via 013 549 2606

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden