KASTEEL013, buurtcultuurfeest voor jong en oud

TILBURG - Op vrijdag 21 april is KASTEEL013, een koninklijk buurtcultuurfeest in de Hasselt. Hiermee zetten wijkbewoners en professionals met kunst en cultuur het voormalige Kasteel van Tilburg vanuit verleden-heden-toekomst feestelijk op de kaart. Het plein wordt aangekleed met wat er de aflopen maanden is gemaakt door jong en oud. Je ziet o.a. prachtige textielportretten van kasteelbewoners, gebreide familiewapens gemaakt door de dames van Den Herdgang en een magische kasteelpoort. En er is van alles te doen.

KASTEEL013-ROUTE
Vanaf 16.00u kun je de KASTEEL013 route lopen. Deze route heeft 3 onderdelen met een diverse kijk-, luister- en doe-activiteiten: in de Kasteelhoeve kan jong en oud luisteren naar een mooie kasteelromance; buiten kun je een gezellig potje schaken en andere spellen doen; in wijkcentrum de Poorten is o.a. een bijzondere expositie met niet eerder vertoonde foto’s van de opgravingen van het voormalige kasteel verzorgd door Krelis Swaans, Heemkunde Klein-Hasselt. Deze foto-expositie is t/m 12 mei; in het Stenen Kamerpark kun je houten puzzelstukken inverven voor een reuzepuzzel en/of schaken.

THEATRALE PERFORMANCE EN FEEST
Straatorkest KASTEEL013 neemt bezoekers om 18.00u. mee van de Kasteelhoeve naar het Stenen Kamerpark voor het hoogtepunt van de dag: de theatrale voorstelling van Bouwjaar ’84 (18.30u.). Dit performers collectief bouwt samen met spelers van Masker en wijkbewoners het kasteel op spectaculaire wijze op en ook weer af. Na de performance is het feest in het kasteel met optredens van Ratjetoekoor en De Bent èn iets lekkers van kookschool De Cantharel en RIBW.

Kijk voor het volledige programma, de tijden en meer informatie op http://kasteel013.nl Contact: Saskia Dellevoet, projectleider KASTEEL013, spektakelkasteel013@gmail.com

KASTEEL013 wordt mogelijk gemaakt door Buurtcultuurfonds Tilburg en is ook onderdeel van erfgoedprogramma ’10 Dagen op pad voor de koning’.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden