Logo stadsnieuws.nl


Belangrijke wijziging in parkeersituatie voor Regionaal Archief Tilburg

TILBURG - Vanaf 1 mei 2017 gaat de gemeente Tilburg het parkeerterrein voor de ingang van Regionaal Archief Tilburg anders inrichten. Voorheen was dit parkeerterrein voornamelijk bedoeld voor de medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van het archief, maar het werd tevens gebruikt door omwonenden. Na de herinrichting zal de helft van het terrein gebruikt kunnen worden door het archief. De andere helft is bestemd voor vergunninghouders.

Het gedeelte vlak voor de voordeur van het archief zal gebruikt gaan worden door de bezoekers, vrijwilligers en medewerkers van het archief. Dit deel wordt afgesloten met een parkeerbeugel. Het voorste gedeelte van het parkeerterrein blijft toegankelijk voor vergunninghouders. In beide delen is er ruimte voor tien parkeerplaatsen.

De gemeente heeft het archief laten weten dat de herinrichting enkele weken in beslag zal nemen, beginnend vanaf 1 mei. Dit heeft consequenties voor alle medewerkers, vrijwilligers en bezoekers van het archief en voor omwonenden. Gedurende de eerste weken van mei is er geen parkeermogelijkheid voor het archief. De voordeur blijft wel begaanbaar en voor het parkeren van fietsen wordt een oplossing geboden.
Daarna is de situatie gewijzigd en is parkeren nog maar beperkt mogelijk. De gemeente heeft een informatieavond belegd op 18 april in Regionaal Archief Tilburg (inloop vanaf 19.00 uur).

Er kan uitgeweken worden naar de Parkeergarage 013 – Tivoli.

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten